search

Find sammen om Ritzau

De danske medier må i fællesskab finde ud af at sikre et godt og solidt nationalt dansk nyhedsbureau, som kan levere den grundforsyning, mange danske medier har brug for.

De danske medier må i fællesskab finde ud af at sikre et godt og solidt nationalt dansk nyhedsbureau, som kan levere den grundforsyning, mange danske medier har brug for. Den usikkerhed og splittelse, der følger af Berlingskes trusler om helt at droppe Ritzau-stoffet kan i værste fald betyde, at vi ikke har det fuldskala nyhedsbureau, som er nødvendig for et stærkt dansk medielandskab.

Andre nyhedsbureauer kan selvfølgelig komme på banen, og de mindre kan blive større, og konkurrencen vil i sidste ende give os resultatet.

Ritzaus Bureau er i den samme situation som de største bladhuse og de store danske public service radio- og tv-stationer. I Danmark er det en stor spiller, men på europæisk for ikke at sige global plan er det et lille bureau. Og her skal medierne huske på, at et dansk nyhedsbureau også er i konkurrence med internationale bureauer, der med en splittelse blandt de danske ejere af Ritzau får mulighed for at kile sig ind på et dansk marked, uden nødvendigvis at have forudsætningerne for det – til skade for det danske medieudbud.

En meget stor del af de danske medier har behov for at få den forsyning af nyheder og informationer, som Ritzau kan levere med den viden og kulturelle indsigt et dansk fuldskala bureau har. Hvis Ritzau bliver svækket, vil det gå ud over både kvaliteten og den mangfoldighed og alsidighed af stof, som abonnenterne har brug for.

Derfor kan man undre sig over motiverne for i den grad at presse Ritzau. Er det for at spare job enten det ene eller det andet sted? Færre journalistiske resurser vil uden tvivl have en negativ effekt i nyhedsdannelsen i det danske mediebillede. I den sidste ende betyder det, at de enkelte medier bliver endnu smallere, og det er ikke til gavn for demokratiet.

Derfor må medierne i fællesskab finde ud, hvilke krav, de vil stille til et fælles nationalt nyhedsbureau, så det har den kvalitet, alle har brug for, og så efterfølgende bakke op om det.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen