search

Find passionen og optimismen frem

I USA har man National Public Radio - et non-profit medieselskab, der med stor succes producerer massevis af indhold på tværs af alskens platforme.

I USA har man National Public Radio – et non-profit medieselskab, der med stor succes producerer massevis af indhold på tværs af alskens platforme. Men det er ikke det interessante. Det interessante er, at mens de amerikanske aviser de sidste 10 år har mistet 11 procent af deres læsere, og kabel-tv stationerne har mistet 28 procent af seerne, er National Public Radios publikum næsten fordoblet til i dag næsten 26 millioner amerikanere.

Hvad er så forklaringen på det? Jo, ifølge Vivian Schiller, selskabets øverste chef,  handler det om 'the connection' mellem selskabet og dets publikum. En følelse af samhørighed og ægte interesse for og afhængighed af hinanden. En følelse af, at man virkelig har brug for hinanden – og at man tør vise det.

Her tænker jeg, at der kunne være inspiration at få også for danske medier. For lad os bare sige det, som det er: Danske mediebrugere er ikke dummere end andre mediebrugere rundt omkring på kloden. De er også til fals for ægte oplevet interesse, for oplevet relevans og indlevelse og for, at der rent faktisk er nogen, der lytter til dem og tager dem alvorligt, og som er interesserede i at komme dem i møde.

Den slags skaber dialog. Den slags skaber relationer. Og den slags skaber ikke mindst en følelse af, at det vil være et ubærligt tab, hvis det forsvinder. Og dermed er der i princippet åbnet op for ny villighed til også at betale for den journalistik og journalistikkens rolle i samfundet.

Men hvad kræver det? Det kræver først og fremmest, at man genfinder passionen for det publikum, man tjener. At man kommer ud og møder dem og går i dialog med dem – bliver synlige ikke bare for kilderne, men også for mediebrugerne. Og gør det med et positivt udgangspunkt og ikke den fatalisme, der ellers godt kunne krybe ind i krogene på medierne netop i disse tider. Det sidste er essentielt – for ingen gider have noget at gøre med en taber.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen