search

Find kosten frem

Kaj Høivang skriver stort set altid nogle rigtig interessante indlæg på sin blog, og mindre interessant og relevant er det ikke i det seneste, hvor han tager journalisters blindhed overfor tal under (k)ærlig behandling.

Kaj Høivang skriver stort set altid nogle rigtig interessante indlæg på sin blog, og mindre interessant og relevant er det ikke i det seneste, hvor han tager journalisters blindhed overfor tal under (k)ærlig behandling. For det står vitterligt ikke for godt til. Faktisk er det skræmmende, så mange journalister, der skøjter så meget rundt i tal, at de virkelig helt burde holde sig fra nogensinde at forsøge at sætte deres regnefærdigheder på offentlig skrift.

Når specielt dette indlæg i mine øjne er interessant, skyldes det, at det er med til at sætte fingeren på en udfordring, som rigtig mange har; nemlig at feje for egen dør og selv blive bedre, før vi begynder at stille forventninger op og pege fingre ad andre.

Det er meget almindeligt i dag i forståelig frustration at klage sin nød over danskerne, der svigter betalingsmedierne, og vil have det hele gratis. Men hånden på hjertet? Hvor gode er vi i virkeligheden selv til at give dem et produkt, det er den største selvfølgelighed at betale for?

Når politisk dækning mestendels kommer til at handle om form over indhold, og landets matetiklærere og andre med et bare minimalt forhold til akkuratesse krummer tæer over manglende færdigheder i de fire regnearter, kan man så fortænke dem derude – de almindelige danskere – i at slå op i banen og tænke, at det gratis er godt nok? At der ikke er nogen som helst grund til at gå ud og investere i et journalistisk produkt?

Gad nok vide hvor meget journalister og medier i fællesskab kunne vende bøtten og sende medierne på en ny optur, hvis kosten blev fundet frem og skidtet foran egen dør blæst væk?

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen