search

Find fine fakta

Fik du smækket en aktindsigtsdør i hovedet herhjemme og venter nu på, at Ombudsmanden ser på din sag? Så giver det måske mening at søge et andet sted end Danmark. Som minimum ligger al EU-stof jo i flere hovedstæder. Og måske blæser der lige i din sag mere nyttige politiske vinde i Oslo, Bruxelles eller London? Så er der bare spørgsmålet ”hvordan”. Det giver den opdaterede wobbing.eu side nogle svar på.

Fik du smækket en aktindsigtsdør i hovedet herhjemme og venter nu på, at Ombudsmanden ser på din sag? Så giver det måske mening at søge et andet sted end Danmark. Som minimum ligger al EU-stof jo i flere hovedstæder. Og måske blæser der lige i din sag mere nyttige politiske vinde i Oslo, Bruxelles eller London? Så er der bare spørgsmålet ”hvordan”. Det giver den opdaterede wobbing.eu side nogle svar på. Bivirkninger af medicin? Sikkert en god ide at gå til Norge, de er ret langt fremme på det område. Og de er omfattet af EU's regler om indre marked, som er de samme som i Danmark. Forhandlinger om journalisters ansvar og injurielove? Der er det nok en god ide at gå til Stockholm, for Sverige har haft en høj profil i den sag. Baggrundsoplysninger, der vil stille frihandel i et godt lys? Så gå til London. Den gamle handelsnation har måske politiske interesser og i hvert fald en velfungerende aktindsigtslov. Eller mangler du slet og ret inspiration til, hvordan man kan bruge aktindsigt i lokaljournalistik?

Selv om vi ikke umiddelbart tænker i internationale de baner, når vi har brug for hårde fakta til en dansk hverdagshistorie, så er der i dag flere indgangsdøre til mange af de oplysninger, vi har brug for.

Og hvordan griber vi det så an? Det giver den netop relancerede webside www.wobbing.eu nogle hjælpende links til.

Wobbing.eu har til formål at hjælpe journalister med at bruge og udvikle aktindsigt som metode til at få gode historier, og til at hjælpe journalister med at bygge netværk af kolleger, der kan lide at arbejde sammen om metoden.

Wobbing.eu er med andre ord meget mere end blot en specialiseret nyhedsside. Den er allerede og vil i stigende grad blive et redskab. Læs brugsanvisningen på den nye webside her.

Hvis du vil læse aktuelle emner om dansk aktindsigt kan du bruge Åbenhedstinget.dk.

Hvis du vil have en brugsanvisning til dansk aktindsigt, så er Mediejura.dk et oplagt sted.

Se også Journalistforbundets artikler om aktindsigt.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen