»Finanskrise og digitale fotos er en giftig cocktail«

Tiden er ikke til dyre løsninger. Og i kombination med den eskplosive fremvækst indenfor digital fotografi, så går det ud over kvaliteten. Sådan lyder det fra fotograf Søren Svendsen, der i dag har premiere som blogger på Journalisten.dk.

Tiden er ikke til dyre løsninger. Og i kombination med den eskplosive fremvækst indenfor digital fotografi, så går det ud over kvaliteten. Sådan lyder det fra fotograf Søren Svendsen, der i dag har premiere som blogger på Journalisten.dk.Aldrig før har det været så nemt at få adgang til fotografier og distribuere dem digitalt. Også de dårlige af slagsen, som finder vej til de danske medier.

Men hvornår er det godt nok? Og hvordan sikrer vi bedre kvalitet?

Spørgsmålene stilles af freelancefotograf Søren Svendsen, der i dag springer ud som blogger på Journalisten.dk.

Han er passioneret optaget af fotografiets udvikling, og det at være freelancer i en tid, hvor udviklingen går så hurtigt, at der dårligt er tid til eftertanke. Eller som han selv udtrykker det:

»I en tid hvor gud og hvermand kan tage et skarp veleksponeret billede, og UPDATEs kurser med fotografi primært er for journalister der skal lære at fotografere, er det på sin plads at forklare nødvendigheden af det gode (læs: professionelle) billede!«

I sin første blogpost er det da også netop hovedspørgsmålet. Ifølge Søren Svendsen er kombinationen af digital fotograf og finanskrisen således »en giftig cocktail«. Og som læser har du naturligvis mulighed for at deltage frit i debatten – så længe det sker inden for Journalisten.dk's retningslinjer.

Søren Svendsen har i øvrigt været selvstændig fotograf siden 1980, og dækker først og fremmest musik, sundhedsvæsen og virksomheder.

Han er født i Holstebro i 1957, student fra Statsgymnaiset i Århus og har studeret på DTU. Privat er han gift med Nanna Kalinka Bjerke (sammen har de tre børn). Og i fritiden går han op i mountainbiking, som han også blogger om.

Du kan fremover følge ham fast på Journalisten.dk, hvor han skriver på bloggen 'SideSkud'.

0 Kommentarer