Financial Times Deutschland lukker med sort forside og en undskyldning

Den tyske udgave af Financial Times udkommer for sidste gang i dag. De lukker og slukker med et høfligt buk og en undskyldning til ejerne, politikerne, annoncørerne - og læserne

Den tyske udgave af Financial Times udkommer for sidste gang i dag. De lukker og slukker med et høfligt buk og en undskyldning til ejerne, politikerne, annoncørerne – og læserne

"Undskyld, at vi har brændt så mange millioner af. Kære annoncører: Undskyld, at vi har skrevet så kritisk om jeres virksomheder. Kære talsmænd: Undskyld, at vi ikke altid har fulgt jeres ændringsforslag. Kære politikere: Undskyld, at vi har troet så lidt på jer. Kære kolleger: Undskyld, at vi har ladet jer arbejde om natten og i weekenderne. Kære læsere: Undskyld, at dette er de sidste linjer i FTD. Undskyld. Vi undskylder uforbeholdent. Omend: Hvis vi fik mulighed for at starte forfra – så ville vi gøre nøjagtigt det samme igen."

Sådan undskylder chefredaktionen på Financial Times Deutschland, efter at avisen i dag udkommer for sidste gang. Undskyldningen er ledsaget af et billede, hvor man ser hele avisens redaktion bøje sig ydmygt mellem de slukkede computere på bordene i det redaktionslokale, hvorfra der nu for sidste gang er blevet sendt en Financial Times Deutschland på gaden.

Forsiden af avisen er helt sort. Nogle af bogstaverne i avishovedet "Financial Times" er faldet ned og ligger i bunden af forsiden. Det efterlader ordene "FINAL TIMES" i toppen. Hele avisen er en lang nedtælling til sidste side, hvor staben bukker og undskylder.

Med lukningen bliver 350 medarbejdere arbejdsløse. 

0 Kommentarer