Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:14 17.02.2023 Ritzau

Filmfolk kæmper på ny for at vise dokumentar om Sara Omar

Filmfolk kæmper på ny for at vise dokumentar om Sara Omar

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Fredag er en sag om et forbud mod offentliggørelse af en dokumentar om forfatteren Sara Omar gået i gang gået i gang ved Østre Landsret.

Stridens kerne handler om timevis af optagelser af Sara Omar i kølvandet på udgivelsen af hendes roman ’Dødevaskeren’, der udkom i 2017.

Optagelserne blev foretaget af instruktør Manyar Parwani med Omar Marzouk som producent.

Men parterne blev uenige, og Sara Omar anmodede i august 2021 Retten på Frederiksberg om et forbud mod, at de to filmfolk offentliggør dokumentarfilmen – eller dele af den – om hende.

Sara Omar har under forløbet påstået, at Manyar Parwani udnyttede, at hun lider af posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD), og fik hende til at reagere voldsomt og irrationelt under optagelserne.

På den anden side står Manyar Parwani og Omar Marzouk og sår tvivl om Sara Omars troværdighed. De påstår, at hun har løjet om sin voldsomme opdragelse og fortid, hvilket dokumentaren ifølge deres forklaring beviser.

Retten på Frederiksberg nedlagde forbud mod at offentliggøre dokumentaren, og det er det forbud, som instruktøren og producenten nu har valgt at kære til landsretten.

Der træffes afgørelse i sagen 9. marts.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder