Filmanmelder bortvist fra Berlingske

Efter 38 år på Berlingske er Ebbe Iversen blevet bortvist efter en sag om private billeder sendt til en kollega.

Efter 38 år på Berlingske er Ebbe Iversen blevet bortvist efter en sag om private billeder sendt til en kollega.

En af Berlingskes mest erfarne medarbejdere, filmanmelder Ebbe Iversen, er blevet bortvist fra avisen. Det fortæller han til Journalisten.dk. Det er konsekvensen af en gammel sag om en mail sendt til en kollega.

»Det drejer sig om en mail med billeder af privat karakter. Billederne var af en tredjepart,« fortæller Ebbe Iversen, der har arbejdet for Berlingske siden 1973, til Journalisten.dk.

Sagen er snart to år gammel, fortæller Ebbe Iversen, men alligevel blev han først bortvist i går torsdag. Han fik en halv time til at pakke sine ting og forlade bygningen. Han kan ikke forklare, hvorfor sagen dukker op til overfladen netop nu.

»Jeg havde faktisk slettet den pågældende mail, og det samme havde min kollega. Men mailen ligger jo nok et eller andet sted på et drev, hvor nogen har gravet den frem. Det er et stort mysterium for mig,« siger han.

Ebbe Iversen understreger, at han hverken bærer nag over for Berlingske eller peger fingre ad chefredaktørerne Jens Grund og Tom Jensen, der bortviste ham.

»Af hensyn til den forurettede i denne sag er det helt i orden, at jeg får en afklapsning. Men jeg mener, at denne bortvisning er en hård straf. Jeg har hverken begået noget kriminelt eller misbrugt min stilling. Bortvisningen virker meget spinkel, men Dansk Journalistforbund har frarådet mig at føre en voldgiftssag. Jeg er 63 år gammel og moden til efterløn. Jeg har ikke lyst til at kæmpe for at komme tilbage.«

Selv om Ebbe Iversen mener, at han er blevet straffet hårdt, fortæller han, at han fortryder sagen.

»Jeg fortryder, at jeg sendte denne mail fra min arbejdscomputer, og jeg fortryder nok også, at jeg overhovedet sendte denne mail. Hvis jeg havde tænkt mig bedre om, var dette her aldrig sket,« siger han til Journalisten.dk.

Jens Grund, chefredaktør for Berlingske, har ingen kommentarer, da det er en personalesag.

0 Kommentarer