Fik opringning med uopfordret jobtilbud

Ud af det blå blev Tove Maria Callesen tilbudt seks måneders ansættelse efter knapt to år på dagpenge. Med is i maven bad hun om 12 måneder i stedet. »Der gik kun to minutter, så vendte de tilbage fra chefen med et ja,« siger hun

Ud af det blå blev Tove Maria Callesen tilbudt seks måneders ansættelse efter knapt to år på dagpenge. Med is i maven bad hun om 12 måneder i stedet. »Der gik kun to minutter, så vendte de tilbage fra chefen med et ja,« siger hunEfter små to år på dagpenge, ringede telefonen pludselig, mens Tove Maria Callesen var ude i et ærinde. Det var en erhvervsskole, hvor hun havde været til jobsamtale om en stilling i sommer.

»De sagde jeg havde gjort en god figur til samtalen, og at de nu havde en anden stilling ledig, som de gerne ville tilbyde mig,« siger Tove Maria Callesen.

Hun er et af de seks medlemmer, som Journalisten nu vender tilbage til, efter at have mødt dem første gang i starten af november, hvor de stod til at miste retten til dagpenge, efter at de nye regler træder i kraft ved årsskiftet.

Hun skulle have 12 måneders ansættelse til for at genoptjener sin ret til dagpenge, men tilbuddet om at blive uddannelsessekretær på erhvervsskolen var kun sat til seks måneder.

»Det kunne jeg jo ikke bruge til noget, så jeg spurgte dem, om vi ikke kunne tale om et etårigt vikariat i stedet. Der gik kun to minutter, så vendte de tilbage fra chefen med et ja,« siger Tove Maria Callesen.

»Man behøver jo ikke krybe langs gulvet, fordi man er arbejdsløs, og den der ikke spørger får heller ingenting,« tilføjer hun.

Hun vidste stort set ikke, hvad jobbet indebar, da hun fik det tilbudt, så det var lidt af et sats, at hun sagde ja med det samme. Hun hørte nemlig til dem, der ville miste retten til dagpenge i andet halvår af 2012, og som der gælder en særordning for.

»Det er sådan, at hvis ikke jeg kom i job før den 31. december i år, så ville min dagpengeret blive udvidet, så jeg først faldt ud til sommer. Men hvis jeg bare fik én dags arbejde inden, så ville jeg ryge ud allerede den første januar,« siger Tove Maria Callesen.

Heldigvis har hun allerede fundet sig godt til rette på sit nye job.

»Jeg har fået nogle super kolleger, og det er utroligt vigtigt,« siger Tove Maria Callesen.

Hun glæder sig til, at hun får sat sig rigtigt ind i sit nye job, men hun har ikke tænkt sig at holde helt op med at kigge efter arbejde, selvom hun vil søge anderledes næste år.

»Nu er jeg nok lidt mere kritisk, når jeg søger. For nu har jeg jo arbejde og behøver ikke nødvendigvis at tage hvilket som helst job. Så det gør jeg heller ikke,« siger Tove Maria Callesen.

Tove Maria Callesen, 52 år
På dagpenge siden 2010

November
Status: Jobsøgende
Falddato: 1. januar 2013
Målsætning: Akutjob via jobcentret

December
Status: Fuldtidsvikariat
Falddato: Aflyst
Målsætning: Søge job med et kritisk blik

0 Kommentarer