FF08: Lunken modtagelse til mellemlederne

Ideen om en specialforening for mellemledere i DJ fik medlemmerne på krigsstien, da de fik ordet til Fagligt Forum.

Ideen om en specialforening for mellemledere i DJ fik medlemmerne på krigsstien, da de fik ordet til Fagligt Forum.

»Der skal ikke være A- og B-medlemmer i DJ. Folk skal ikke arbejde under en konflikt. Det her handler om at skille snot for sig og skæg for sig.«

Medlem af Hovedbestyrelsen Villy Dall var ganske klar i mælet, da han på vegne af en af de seks debatgrupper på Fagligt Forum kritiserede ideen om en specialgruppe til mellemledere i Dansk Journalistforbund (DJ). Det kom måske som en overraskelse for hovedbestyrelsen, at deres oplæg fik en meget lunken modtagelse, ikke bare fra Villy Dalls debatgruppe, men også fra mange andre deltagere.

Forslaget går ud på at oprette en særlig forening til den voksende gruppe af mellemledere uden reelt lederansvar, der ligger i gråzonen mellem chef og ansat. Specialforeningens medlemmer vil blandt andet blive tilbudt kurser, men deltager ikke i strejker og almindelige medarbejdermøder.

Det særlige medlemskab er Mads Sindemann meget kritisk over for. Han er selv bestyrelsesmedlem i medarbejderforeningen på Jydske Vestkysten, hvor man har en meget klar regel om, at lederne ikke må være med.

»Det er absurd, hvis vi er medlem af samme forbund, og de så skal arbejde, imens vi strejker. Det kan jeg simpelthen ikke forestille mig, at mine kolleger vil finde sig i. På de betingelser kan det ikke lade sig gøre, at de her folk bliver medlemmer af forbundet,« mener han.

Der var også flere, der forsvarede ideen om en særstatus til mellemledere i forbundet. Hovedbestyrelsesmedlem René Simmel kan godt forstå, at det er nemmest at se situationen i sort og hvidt.

»Men det forsvinder de grå nuancer ikke af. Det her felt bliver større og større, og det er det, vi prøver at gøre noget ved. Jeg synes, at det forslag, der ligger, er rimelig afbalanceret, fordi man placerer mellemlederne i en særlig fold. De er ikke en del af os andre, men hvis vi i sådan en forening kan dygtiggøre dem som mellemledere, så er det til gavn for os selv,« sagde han til Journalisten.dk.

0 Kommentarer