Feriefonden sælger to af ti huse på grund af pengenød

Journalisternes Feriefond skal ikke længere have et hus i Frankrig. Nu satser vi på Spanien, siger formand Jørgen Bache til Journalisten.dk.

Journalisternes Feriefond skal ikke længere have et hus i Frankrig. Nu satser vi på Spanien, siger formand Jørgen Bache til Journalisten.dk.

Bestyrelsen i Journalisternes Feriefond har besluttet at sælge to af journalisternes ti feriehuse. Fremover skal der ikke være et feriehus i Le Broc, som var det eneste hus i Frankrig. Bestyrelsen sælger også huset på Avernakø.

Feriefonden ejer stadig otte huse – et ved Ringkøbing, et på Als, to huse ved Gudhjem, et på Christiansø, et i Sverige, et i London og et i Rom, oplyser formand Jørgen Bache.

Hvorfor sælger I de to huse?

»Det er mest, fordi vi ligesom resten af samfundet lider af pengenød. Hvis vi skal kunne holde standarden på de andre huse, så er vi nødt til at skaffe noget kapital. Gamle huse er dyre at vedligeholde,« siger Jørgen Bache til Journalisten.dk.

Hvorfor er det lige de her to huse, I sælger?

»Det bunder i en oplevelse i bestyrelsen af, at det er de huse, vi bedst kan undvære. Huset på Avernakø, fordi det ikke er så velbesøgt, som det kunne være. Og huset i Le Broc, fordi vi gerne vil prøve at skifte det ud med noget i Spanien. Barcelona er en mulighed, vi gerne vil se nærmere på.«

Pointen er fremover at leje noget i Spanien frem for at eje det, og på den måde spare penge på vedligeholdelse. I forvejen lejer Feriefonden to lejligheder – en i Budapest og en i Berlin.

Der har været problemer med boligen i Frankrig, blandt andet med at finde en ordentlig tilsynsførende.

»Et andet problem med huset i Le Broc er, at du faktisk kun kan være der, hvis du har en bil. Den charmerende landsby, huset oprindeligt lå i, har efterhånden kun en købmand, der har åbent i to timer. Har du ingen bil, så er du fortabt. Det synes vi ikke, vi kan byde vores gæster.«

Hvorfor er I i pengenød?

»Det er der flere grunde til. For det første har vi ikke haft helt så mange kunder, som vi havde tidligere. For det andet har vi fået lagt regnskabet over i forbundet, fordi vores administrator ikke havde tid. Det giver en udgift. Og den sidste grund er, at vi tidligere fik tilskud fra Kreds 1, men det gør vi ikke mere,« siger Jørgen Bache.

Hvis du vil holde ferie i et af feriefondens huse, så kan du læse mere på deres hjemmeside.