Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:23 22.11.2021 Anna Sol Jørgensen

Fem organisationer og personer nomineret til diversitetspris

Fem personer og organisationer i mediebranchen er blevet nomineret til Diversitet Prisen, som er stiftet af film- og tv-gruppen i Dansk Journalistforbund og uddeles ved Ekko Shortlist Awards.

Der har været 27 indstillinger til prisen, som gives til en arbejdsplads, institution eller enkeltpersoner, ’som gør en særlig indsats for at inkludere alle og alene værdsætter mennesker for deres faglige kvaliteter’.

Juryen har på baggrund af indstillingerne fundet frem til fem nominerede:

  • TV-Glad, der startede i 1999, og som er den første tv- og radiostation for mennesker med funktionsnedsættelse.
  • Prami Larsen, leder af Filmværkstedet i København. Han har lavet specielle tiltag og puljer for at nå ud til filmskabere med anden baggrund end den gængse i det kreative miljø.
  • Dansk-iranske Ellie Jokar, der både har gjort sig som rapper, komiker og skuespiller, og som er aktiv i LGBT+-debatten.
  • Malene Flindt Pedersen, som grundlagde filmselskabet Hansen & Pedersen sammen med Anders Riis-Hansen i 1997. Hun har arbejdet målrettet for flere dokumentariske fortællinger med kvinder både foran og bag kameraet.
  • Mix Copenhagen, der er filmfestival med fokus på LGBT+. I 2020 oprettede festivalen branche-initiativet Mix Industry som en platform, hvor minoritetsfilmskabere kan mødes og arbejde på at forbedre arbejdsforholdene for minoritetspersoner.

Prisen uddeles lørdag den 27. november.

SENESTE NYT

Flere nyheder