Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:51 27.10.2022 Anna Sol Jørgensen

Fem afdækninger er nomineret til Amnestys danske mediepris

Fem afdækninger er nomineret til Amnestys danske mediepris

En AI-kampagne fra Amnesty International har ført til kritik fra mange sider. Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix

Amnesty International i Danmark har fundet frem til fem kandidater til organisationens nye mediepris.

De journalistiske projekter har det til fælles, at de har udmærket sig ved at afdække en historie eller et emne med menneskerettigheder i centrum.

De fem nominerede til prisen, der uddeles 6. november, er:

  • TV 2’s dokumentarprogram: ’Operation X – Solcellernes skyggeside’ og den journalistiske undersøgelse på danwatch.dk ”Soleventyrets skyggeside”, der afdækker problemerne med tvangsarbejde og menneskerettighedskrænkelser hos solcelle-firmaers underleverandører.
  • Programmet ’Reporterne’ på 24syv for deres dækning af, hvordan forvaltninger i hele landet kan tvangsanbringe børn på fejlbehæftede, tvivlsomme og endda fiktive påstande om manglende forældreevner.
  • Anders Redder fra Jyllands-Posten for sin vedholdende dækning af regeringens forsøg på at eksekvere idéen om de såkaldte modtagecentre for asylansøgere uden for EU.
  • Journalist Line Vaaben for sit journalistiske arbejde med at afdække vold mod kvinder og bekæmpelse af partnerdrab i Politiken.
  • Mette Mayli Albæk for sin artikelserie ’Systemets børn’ i Jyllands-Posten. Serien afdækker og afslører graverende fejl i myndighedernes sagsbehandling i sager om tvangsbortadoption.

SENESTE NYT

Flere nyheder