Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:49 04.10.2022 Anna Sol Jørgensen

Fejlen, der ikke må ske: Berlingske kom til at udskrive valg

Fejlen, der ikke må ske: Berlingske kom til at udskrive valg

Mens nyhedsredaktionerne er i fuld gang med at dække Folketingets åbning, kom Berlingske til at udgive en artikel om, at valget er udskrevet. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

På Berlingske skete der her til formiddag en af de fejl, der bare ikke må ske, mens alle venter på, at folketingsvalget bliver udskrevet. Der blev nemlig ved en fejl udgivet en artikel om, at valget er udskrevet.

”Valgkampen har været i gang i ugevis, men nu er det officielt: Mette Frederiksen har netop udskrevet valg,” lød det i artiklen, der blev udgivet hos Berlingske omkring klokken 9.30 under overskriften ”Statsminister Mette Frederiksen har udskrevet folketingsvalg”.

Selv om valget er på trapperne, og flere partiledere her til formiddag gisner om, hvornår i denne uge det faktisk bliver udskrevet, var Berlingske som bekendt ude med historien en postgang for tidligt, og den blev trukket tilbage, inden den kom på forsiden af b.dk.

”Som alle andre redaktioner forbereder vi os naturligvis på den valgudskrivelse, som vi forventer inden for de kommende døgn. I den forbindelse sker der den dybt beklagelige fejl, at en kladde om valgudskrivelsen udgives på et af vores undersites i få minutter,” siger Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske.

”Vi er nu ved internt at afklare, hvordan det er muligt, da det selvfølgelig er en fejl, som ikke må ske,” tilføjer hun.

SENESTE NYT

Flere nyheder