FC Nordsjælland: »Vi har også fået vores del af kritikken«

Sportschef i FC Nordsjælland tror, at det er rigtigt, at deres spillestil giver dem en kommunikationsmæssig fordel. Men den har også været genstand for meget kritik, skriver han til journalisten.dk

Sportschef i FC Nordsjælland tror, at det er rigtigt, at deres spillestil giver dem en kommunikationsmæssig fordel. Men den har også været genstand for meget kritik, skriver han til journalisten.dk


FC Nordsjælland føler ikke, at de bliver behandlet bedre i pressen end andre danske klubber. De seneste par dage har journalisten.dk talt med sportsjournalister, der mener, at FC Nordsjælland har lige lovlig meget medvind i pressen. Men den tendens ser sportsdirektør i FC Nordsjælland Jan Laursen ikke:

"Det ville være at undervurdere journalisterne og medierne at tro, de giver særbehandling til os eller andre klubber. Det er ikke vores opfattelse, at vi behandles bedre eller værre end andre, men vi er bevidst om vores rolle og arbejder i dagligdagen med stor respekt for alle interessenter – herunder naturligvis medierne, som er en vigtig del af al topsport i dag," skriver Jan Laursen i en mail til journalisten.dk.

Ros fra udlandet
Diskussionen om FC Nordsjællands medvind i pressen startede, da BT efter det store nederlag til Chelsea alligevel gav et højere karaktergennemsnit til FC Nordsjælland. BT har forklaret, at det var en fejl, og sportsdirektør Jan Laursen synes heller ikke, der var nogen entydig tendens i de danske medier:

"Jeg bed mærke i, at vi generelt fik positiv omtale i mange udenlandske medier, og af fodbold-fagfolk, der ikke følger os så tæt som de danske medier. Det lægger vi specielt mærke til, fordi det netop ikke er påvirket af så meget andet end selve præstationen. På den måde lagde vi mærke til det. Ellers var det vist både positivt og negativt. Nogle kaldte det naivt, andre gav os ros for at have spillet lige op med de regerende Champions League-mestre i 80 minutter," skriver han til journalisten.dk.

Spillestil hjælper
Studievært på DR og tidligere topfodboldspiller Peter Møller har sagt til journalisten.dk, at han mener, at den danske sportspresse ikke går så hårdt til FC Nordsjælland, fordi de har en tiltalende offensiv spillestil med meget boldbesiddelse. Gisle Thorsen fra Ekstra Bladet mener også, at klubben har »en sympati«, fordi spillestilen passer ind i selvbilledet med, at Danmark er »Nordens brasilianere«.

Jan Laursen fra FC Nordsjælland giver dem ret i, at den konsekvente spillestil nok giver en fordel, men det er ikke kun i pressen:

"Vi har også fået vores del af kritikken med samme spillestil, som er blevet kaldt mange ting i den periode, vi ikke havde resultaterne med os. Jeg tror ikke, det er spillet i sig selv, men mere at vi har været konsekvente omkring stilen i mange år, der giver et plus, hvis man kan sige det sådan. (…) Vi elsker fodbold og vil gerne underholde, og på den måde kan eventuelle nederlag stadig være gode fodboldoplevelser for vores interessenter – så svaret må vel være, at vi tror på, at det giver os en fordel både på og uden for banen, men ikke over for pressen specifikt," skriver Jan Laursen.

0 Kommentarer