Fastholder afvisning af plagiatanklage

DR ærgrer sig over, at anklage om plagiat i Mads og Monopolet-spillet fjerner fokus fra deres nye spil, som de er »rigtig glade for«

DR ærgrer sig over, at anklage om plagiat i Mads og Monopolet-spillet fjerner fokus fra deres nye spil, som de er »rigtig glade for«Udsigt til retssag og fogedforbud får ikke DR til at flytte sig i sagen om anklage for plagiat i forbindelse med Mads og Monopolets nye brætspil "Dilemma".

Dette spil er en kopi af spillet Ego, mener rettighedshaverne til Ego, som i går via advokat Søren Lindegaard sendte en sidste opfordring til Dilemma-producenterne Upcoming Minds om at trække spillet tilbage.

Næste skridt er en stævning og muligvis et krav om fogedforbud. Det vil betyde, at DR skal fjerne Mads og Monopolet-spillet fra sin netbutik, hvor spillet lige nu er til salg for 399,95 kroner.

Hvordan forholder I jer i DR til, at der er plagiatanklager mod det Mads og Monopolet-spil, I laver sammen med Upcoming Minds?

»Jeg synes, at det er ærgerligt, at sagen skygger for det faktum, at vi har udgivet et spil, som vi er rigtig glade for, og som vi også tror, at rigtigt mange af Monopolets lyttere er glade for,« siger Nat Beskos fra DR Multimedier.

I går bestemte Ego-advokat Søren Lindegaard sig for at sende sidste advarsel af sted, og hvis spillet ikke bliver taget af markedet, så kommer der en stævning og muligvis også et fogedforbud. Det må du da have flere kommentarer til, end at folk havde glædet sig?

»Ja, men det har jeg sådan set ikke. Jeg har sådan set sagt, hvad jeg ville sige i den her sag.«

Ok, men er I så også rigtigt glade for det, hvis retten afgør, at der er tale om et plagiat?

»Det er jo et hypotetisk spørgsmål, og så må vi jo tage stilling til det, hvis det bliver udfaldet,« siger Nat Beskos.

Journalisten.dk har forgæves forsøgt at kontakte Upcoming Minds for at få en kommentar.

0 Kommentarer