Farvel til job og penge

 

 

Ledelsen på B.T. vil fyre 34 redaktionelle medarbejdere og derudover spare 8,9 millioner kroner. De 8,9 millioner kroner vil ledelsen finde ved totalt lønstop næste år samt ved at tvinge folk på fire-dages uge op på fem-dages uge. Tilkaldehonoraret på 1.300 kroner skal skæres til 1.000.

Folk på aften- og weekendarbejde må spise for 500.000 kroner mindre om året, og retten til at få computer, abonnementer og lignende hjemme bliver barberet ned.

Hidtil har medarbejdere på B.T. kunnet opspare seks ugers efteruddannelse. Nu ønsker ledelsen et loft på tre uger. De medarbejdere, der har mere end tre uger til gode, skal afstå dem uden kompensation.

Endelig er der videresalgsaftalen. Ledelsen vil ikke betale mere end de nuværende 450 kroner om måneden, selv om de ifølge aftalen allerede nu skulle være hævet til 800 kroner. Den sag kører allerede i voldgiftsretten. Siger medarbejderne nej til de forringelser, vil det koste yderligere seks stillinger – altså 40 i alt.

Onsdag i sidste uge forlod journalisterne på B.T. forhandlingerne. Det skete, da det gik op for dem, at B.T. med fyringer og besparelser budgetterede med et overskud på fem millioner kroner til næste år.

Budgetgymnastik i olympisk klasse. Sådan kan seancen vist bedst beskrives.

Torsdag og fredag var der medarbejdermøder. Mandag den 6. oktober kl. 11 – ved Journalistens deadline – ville medarbejderne holde nyt møde.

0 Kommentarer