Fra 2011 bliver Freelancenøglen fuldstændig digital. Men først vil Journalistforbundet bruge 350.000 kroner på at udgive opslagsbogen en sidste gang – til trods for at det er uklart, hvor mange der overhovedet bruger den.
Ifølge det nye nummer af fagbladet Journalisten, som udkommer i morgen, kan medlemmerne af Dansk Journalistforbund godt begynde at vænne sig til et liv uden den legendariske udgivelse.
Freelancenøglen er blevet indhentet af den digitale tidsalder, og derfor har hovedbestyrelsen netop besluttet, at den fra 2011 kun vil være at finde på nettet.
Hovedbestyrelsesmedlem og freelancefotograf Lars Lindskov mener, at Freelancenøglen skal bevares på
tryk, indtil den digitale version er konkurrencedygtig.
»Freelancenøglen er et fremragende værktøj, men selvfølgelig skal den ligge på nettet. Jeg er bare ikke tryg ved netversionen endnu, og den skal forbedres først,« siger han ifølge det nye nummer af Journalisten.
Debatten om Freelancenøglen er dog ikke ny. Flere hovedbestyrelsesmedlemmer mener, at det er spild af penge at bruge 350.000 kroner på at trykke en telefonbog, der også ligger på nettet. I stedet kunne de samme penge bruges på at forbedre netversionen, der bliver kritiseret for at mangle avancerede søgemuligheder og links til freelancernes hjemmesider.
Den nuværende udgave af Freelancenøglen indeholder kontaktoplysninger på godt 1.800 danske freelancere. Oprindeligt blev den udgivet af FreelanceGruppen, men i de senere år har Dansk Journalistforbund betalt for produktionen.
Hovedformålet med bogen er, at potentielle kunder kan finde frem til en freelancer.
FreelanceGruppen har i øvrigt undersøgt, hvor mange af dens medlemmer der benytter Freelancenøglen på tryk eller online. 1.700 blev spurgt, og 542 svarede. Konklusionen er, at den digitale udgave allerede i dag benyttes mere regelmæssigt. 17 procent bruger webudgaven månedligt, mens det blot er 12 procent for den trykte udgave. Til gengæld er det nogenlunde lige, hvor mange der aldrig bruger den trykte udgave og webudgaven. Her lyder svarene 40 og 41 procent.
Men én ting er, hvor mange gange FreelanceGruppens egne medlemmer bruger Freelancenøglen. Noget andet er, hvorvidt kunderne benytter den. Og det spørgsmål er ifølge FreelanceGruppen slet ikke undersøgt.
Ud over bevillingen på 350.000 kroner til den absolut sidste udgave af Freelancenøglen på tryk har hovedbestyrelsen desuden besluttet at afsætte 50.000 til forbedringer og markedsføring af den digitale version.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.