search

Farlig debat om menneskerettigheder

De vigtigste værdier, vi har i Danmark, er menneskerettighederne.

De vigtigste værdier, vi har i Danmark, er menneskerettighederne. Derfor er det ikke bare beskæmmende, men direkte farligt for vores demokrati, at Dansk Folkeparti sekunderet af Venstre-ordføreren Karsten Lauritzen nu sætter spørgsmålstegn ved, om Det Danske Institut for Menneskerettigheder må tage politiske følsomme emner op.

Det er en særdeles farlig dagsorden. Et af eksemplerne for at ville angribe instituttets livsnerve er menneskerettighedscentrets kritiske øjne på det nye pointsystem for indvandreres ægtefæller. Jamen, det er jo netop derfor, det er så vigtigt, at vi har et center med armslængde til opdragsgiverne.

Lige præcis i sådanne situationer har vi brug for et organ, der uafhængigt af både det offentlige system og de private organisationer, kan stille de nødvendige spørgsmål. Det har politikerne brug for, da det også er blandt de mange faglige vurderinger, som er afgørende i politik. Som faglig organisation har vi eksempelvis også måtte finde os i en undersøgelse om det frie fagforeningsvalg, og det skal vi da selvfølgelig både kunne tåle og bruge til selv at blive dygtigere.

Jeg synes, at både Venstre og Dansk Folkeparti hurtigst muligt skulle erkende, at angrebet på instituttet for menneskerettigheder er et fejlskud og samtidig forsvare instituttets arbejde på samme måde, som ytringsfriheden og pressefriheden jævnligt bliver forsvaret.

Det vil være rigtig flot, hvis vi alle sammen kunne blive enige om at sætte de grundlæggende menneskerettigheder i top, da de er forudsætningen for en fortsat udvikling af vores demokrati.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen