Får myrekryb

MODEORD. Er jeg mon det eneste medlem af Forbundet, der føler myrekryb, når jeg hører eller ser ordene "spindoktor", "kommunikationsrådgiver" og "pressechef"?- Bent Johansen, freelancejournalist

MODEORD. Er jeg mon det eneste medlem af Forbundet, der føler myrekryb, når jeg hører eller ser ordene "spindoktor", "kommunikationsrådgiver" og "pressechef"?

– Bent Johansen, freelancejournalist

9 Kommentarer

Michael Bjørnbak Martensen
26. FEBRUAR 2010
Re: Får myrekryb

Jonas Vestfalen

Du har ret så langt, at journalister aldrig har været ret gode til hverken selvkritik eller at forholde sig åbent til kollegers arbejde. Det skal der laves om på, for selvtilstrækkelighed og kollegiale hensyn på den måde, er ikke vejen frem, hvis man mener noget med en faglighed. Dine bud fører hen et sted, hvor mange fagligheder ligger begravet - tag bare typograferne.

 

Jonas Vestfalen
26. FEBRUAR 2010
Re: Får myrekryb

Vil du dermed sige, at det er den faglige standard, som Bent Johansen henviser til? Det har jeg nu svært ved at se, og derfor henviser jeg også til, at jeg synes, det er et temmelig usagligt indlæg.

Desuden har jeg svært ved at se, jeg har skudt noget ned med at "de andre heller ikke er for kønne", ved at henvise til, der i dag findes mange andre måder at arbejde på som journalist.

Og det er sgu ikke i orden, at man uden videre kritiserer andre kollegers arbejde som af "ringere faglig standard", bare fordi der står spindoktor, kommunikationsrådgiver eller pressechef på visitkortet. Det er ganske enkelt temmelig useriøst og viser lige netop den spredte opfattelse, der i dag er opstået blandt medlemmerne i forbundet omkring udøvelsen af "korrekt" journalistik!

preben nyborg madsen
26. FEBRUAR 2010
Re: Får myrekryb

Come on, Vestfalen (og tak for liften for mange år siden :-)) har jo ret.

Det du nu lægger op til er en uendelig debat, som ikke fremmer noget. Kom med konkrete eksempler, for ellers kan du lige så godt gå på cafe og få dig en kop kaffe og en sludder for en sladder - selvfølgelig på højere niveau :-)

Folk passer jo blot deres arbejde, så godt de kan under de vilkår, der bydes dem. PRUT!

Michael Bjørnbak Martensen
26. FEBRUAR 2010
Re: Får myrekryb

@ Jonas Vestfalen

Det er jo meget let at skyde enhver diskussion ned med at sige, at de andre heller ikke for kønne - men det fører os blot ikke nærmere en højere faglig standard.

Det er den, vi skal tale om.

.og dog: mener du, at "den moderne journalistiske faglighed" er synonym med accept af faglig ringe standard?

Jonas Vestfalen
26. FEBRUAR 2010
Re: Får myrekryb

Det kan ikke afvises, at - Bent Johansen, freelancejournalist - ikke er den eneste i forbundet, som får myrekryb af ordene "spindoktor", "kommunikationsrådgiver" og "pressechef". 

Men jeg kan samtidig helt sikkert garantere, at vi er mange  kommunikationsrådgivere, pressechefer eller spindoktorer, som krummer tæer over så usagligt et debatindlæg fra et medlem, som vi samtidig er nødt til at acceptere som en dygtig og faglig kollega.

Kom da for f... ind i kampen og indse, at vi nu skriver 2010, og mediebilledet ikke længere er som det var i "de gode gamle dage".

Længe leve den moderne jounalistiske mangfoldighed.

Flere