search

Får myrekryb

MODEORD. Er jeg mon det eneste medlem af Forbundet, der føler myrekryb, når jeg hører eller ser ordene "spindoktor", "kommunikationsrådgiver" og "pressechef"?- Bent Johansen, freelancejournalist

MODEORD. Er jeg mon det eneste medlem af Forbundet, der føler myrekryb, når jeg hører eller ser ordene "spindoktor", "kommunikationsrådgiver" og "pressechef"?

– Bent Johansen, freelancejournalist

Kommentarer
9
Per-Henrik Goosmann
25.02.10 15:13
Re: Får myrekryb

Får kvalme

Bent Hansen får myrekryb. Jeg får kvalme. Ikke sådan en af slagsen, der går over med danskvand og piller, men en nærmest varig fornemmelse af at noget skal op. Og det kommer så her:

Hvorfor i himlens navn skal vi, der har en journalistisk uddannelse og en titel i Bent Johansens myrekrybskategorier gang på gang lægge ryg og lænder til sure opstød og stikpiller? Hvad er det, der er så galt ved vores arbejde og vores metoder, at Bent Johansen og andre føler sig kaldet til at reagere? Har nogen sat sig ind i, hvilke job og funktioner vi udfører? Og kan det virkelig være rigtigt i 2010, at det skal kalde på nedværdigende kommentarer?

 At journalister udfører informations- og kommunikationsarbejde inden for PR og PA er vel i bund og grund positivt og kan medvirke til bedre og mere objektive resultater, end det er tilfældet med marketingfolk, der leger formidlere.

Så stop så den evindelige hetz og kom ind i virkelighedens verden, så skal jeg nok afstå fra at begynde at kommentere 9-16 journalistik, dårlig research, kildekritik, sprog og stavefajl.

Med kollegial hilsen

Per-Henrik Goosmann - journalist, pressechef og kommunikationsrådgiver

Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
25.02.10 17:57
Re: Får myrekryb

Jeg kan endog tilføre gruppen "kommunikationsmedarbejdere". 

Det kan godt være, at journalister gør det lidt bedre end andre faggrupper; endog med en forklaringsretning ved at være "mere objektive", men der er altså meget langt til en egentlig faglighed, så man kan være fri for ubehag, når man ser de konkrete produkter. 

Hovedproblemet er en tænkning om, at god information gør hele forskellen, hvor mangler bliver tacklet med endnu mere information af samme skuffe. 

Den gode dialog; den gode kommunikation - er totalt fraværende. 

Og problemet bliver desværre større og større! 

Fremhævet af Journalisten
jan eskildsen
26.02.10 06:18
Re: Får myrekryb

Per-Henrik Goosmann kan ikke gøre for, at nogle af hans kolleger eventuelt ikke gør deres arbejde ordentligt. Det kan vi andre hurtigt gennemskue og tage det, vi kan bruge. At politikerne ikke selv kan formulere sig, men har fået godkendt, at mange af dem skal have folk til at gøre det for sig, kan fagets folk vel kun være glade for. Mange af de frelste, der mener at kommunikationsmedarbejdere er onde mennesker, som står i ledtog med fanden og det, der er værre, kan være glade for, at han ikke kører frem med sine eksempler – han kunne også have nævnt dårlig journalistik eller flot opsatte, men journalistisk ligegyldige ævlebævle-udsendelser. Dårligt sprog og oceaner af stavefejl er dog i mine øjne det værste, men sådan må det blive, når vi har uddannelser, der er ligeglade med, om folk kan skrive og stave deres modersmål.

 

Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
26.02.10 07:45
Re: Får myrekryb

Problemet med de offentligt ansatte er, at de mangler en selvstændig faglighed - i dag er de i alt for høj grad domineret af kontorchefer, der bruger pressen når der er gode historier (som de dybest set burde betale for) eller hvor de bliver trukket gennem sølet, når de dårlige historier er dagens tema.

Folk bliver jo ikke ansat som informationsmedarbejdere, men som kommunikationsmedarbejdere.

Kommunikation handler om dialog og ligeværdighed - og ikke om information og mere information, og at tale ned til folk.

Så - en faglighed skal dels handle om at kommunikere i stedet for at informere som det langtovervejende; og at samarbejde med pressen i oplysningens tjeneste med inddragende virkemidler.

Fremhævet af Journalisten
Jonas Vestfalen
26.02.10 09:58
Re: Får myrekryb

Det kan ikke afvises, at - Bent Johansen, freelancejournalist - ikke er den eneste i forbundet, som får myrekryb af ordene "spindoktor", "kommunikationsrådgiver" og "pressechef". 

Men jeg kan samtidig helt sikkert garantere, at vi er mange  kommunikationsrådgivere, pressechefer eller spindoktorer, som krummer tæer over så usagligt et debatindlæg fra et medlem, som vi samtidig er nødt til at acceptere som en dygtig og faglig kollega.

Kom da for f... ind i kampen og indse, at vi nu skriver 2010, og mediebilledet ikke længere er som det var i "de gode gamle dage".

Længe leve den moderne jounalistiske mangfoldighed.

Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
26.02.10 12:03
Re: Får myrekryb

@ Jonas Vestfalen

Det er jo meget let at skyde enhver diskussion ned med at sige, at de andre heller ikke for kønne - men det fører os blot ikke nærmere en højere faglig standard.

Det er den, vi skal tale om.

.og dog: mener du, at "den moderne journalistiske faglighed" er synonym med accept af faglig ringe standard?

Fremhævet af Journalisten
preben nyborg madsen
26.02.10 12:13
Re: Får myrekryb

Come on, Vestfalen (og tak for liften for mange år siden :-)) har jo ret.

Det du nu lægger op til er en uendelig debat, som ikke fremmer noget. Kom med konkrete eksempler, for ellers kan du lige så godt gå på cafe og få dig en kop kaffe og en sludder for en sladder - selvfølgelig på højere niveau :-)

Folk passer jo blot deres arbejde, så godt de kan under de vilkår, der bydes dem. PRUT!

Fremhævet af Journalisten
Jonas Vestfalen
26.02.10 12:24
Re: Får myrekryb

Vil du dermed sige, at det er den faglige standard, som Bent Johansen henviser til? Det har jeg nu svært ved at se, og derfor henviser jeg også til, at jeg synes, det er et temmelig usagligt indlæg.

Desuden har jeg svært ved at se, jeg har skudt noget ned med at "de andre heller ikke er for kønne", ved at henvise til, der i dag findes mange andre måder at arbejde på som journalist.

Og det er sgu ikke i orden, at man uden videre kritiserer andre kollegers arbejde som af "ringere faglig standard", bare fordi der står spindoktor, kommunikationsrådgiver eller pressechef på visitkortet. Det er ganske enkelt temmelig useriøst og viser lige netop den spredte opfattelse, der i dag er opstået blandt medlemmerne i forbundet omkring udøvelsen af "korrekt" journalistik!

Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
26.02.10 18:25
Re: Får myrekryb

Jonas Vestfalen

Du har ret så langt, at journalister aldrig har været ret gode til hverken selvkritik eller at forholde sig åbent til kollegers arbejde. Det skal der laves om på, for selvtilstrækkelighed og kollegiale hensyn på den måde, er ikke vejen frem, hvis man mener noget med en faglighed. Dine bud fører hen et sted, hvor mange fagligheder ligger begravet - tag bare typograferne.

 

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen