Får du løn som fortjent?

Ansatte i kommunikationsbranchen har en lønforskel på over 100.000 kr. Det viser ny lønstatistik, som det nye nummer af Magasin K bringer i morgen.
18.03.2008 · 13:32

Ansatte i kommunikationsbranchen har en lønforskel på over 100.000 kr. Det viser ny lønstatistik, som det nye nummer af Magasin K bringer i morgen.

Arbejder du i sportsforeninger og velgørende organisationer, så halter du lønmæssigt højst sandsynligt langt efter resten af kommunikationsområdet.

Det afslører en ny opgørelse, som det nye nummer af DJs kommunikationsmagasin, Magasin K, har fået lavet. De absolut lavest lønnede er idealister i foreninger og organisationer, som ofte nøjes med en månedsløn på 21.000 kr.

Undersøgelsen bygger på svar fra 377 privatansatte medlemmer af Dansk Journalistforbunds Kommunikationsgruppe. Heraf  tjener 10 pct. under 30.000 om måneden.

I den anden ende af skalen, hvor de 10 pct. højestlønnede ligger, får kommunikationsfolk mellem 58.819 kr. og 129.063 kr. om måneden.

Samtidig viser lønstatistikken, at mænd scorer mest. I de seneste fem år er der dog sket en mindre udjævning af lønnen mellem mænd og kvinder.

Hele det nye nummer af Magasin K kan læses på nettet. Klik her.

Kommentar

18/03/2008 - 22:33

Nanna Mielche

Tillad en af kilderne til den oprindelige historie en kommentar: Det er ikke helt korrekt, når der står "De absolut lavest lønnede er idealister i foreninger og organisationer, som ofte nøjes med en månedsløn på 21.000 kr."

Tallet 21.000 dækker nemlig den lavest lønnede NGO-ansatte i statistikken. Alle andre organisations- og foreningsansatte får altså mere end denne konkrete person, så "ofte" dækker ét tilfælde.

Det passer heller ikke helt, at de lavest lønnede i lønstatistikken er "idealisterne", for faktisk er der også konsulentbureauer og produktionsvirksomheder nederst i lønstatistikken sammen med NGO'er og ansatte i sportsklubber. (Den lavest lønnede på kommunikationsområdet arbejder faktisk i en erhvervsvirksomhed og får 18.500 kr.)

Til gengæld er "idealisternes" løn mærkbart lavere i toppen af lønskalaen, mens den såkaldte nedre kvartil (den løn, der adskiller de dårligst betalte 25 % fra resten) kun er ca. 40 kr. fra det tilsvarende tal for konsulentbureauerne.

Pointen er, at man ikke altid skal tro på det, når der sidder en chef og siger, at "man jo ikke kan regne med ret høj løn i en humanitær organisation". Som man kan se på mine kommentarer i artiklen på Magasin K, så er vores erfaringer i DJ snarere, at de fleste organisationer lønner bedre end de fleste forventer. Men at man ikke får en rimelig løn, hvis man glemmer at bede om den.

Så tjek den detaljerede lønstatistik på Medlemsnettet eller ring til din konsulent - så kan du nemlig få løn som fortjent.

Seneste jobopslag

Finansministeriet søger erfaren pressemedarbejder

Finansministeriet
Ansøgningsfrist: 27.08

Video-journalist

Aalborg Stift
Ansøgningsfrist: 03.09

Danmarks Lærerforening søger kommunikations- og analysechef

Danmarks Lærerforening
Ansøgningsfrist: 20.08

Social media and video manager

Egmont Administration
Ansøgningsfrist: 22.08

Pressekonsulent søges til BUPL

BUPL - BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND
Ansøgningsfrist: 20.08

Information søger journalister med undersøgende profil

Information A/S
Ansøgningsfrist: 27.08

Senior Press Officer til mediehåndtering

Ørsted
Ansøgningsfrist: 17.08

Skatteministeriet søger en skarp presserådgiver

Skatteministeriet
Ansøgningsfrist: 17.08

Studiejob i FN Byen

Unicef Danmark
Ansøgningsfrist: 07.10

Online chefredaktør til TV2 Nord

TV 2 Nord (Vi lukker annoncen ned, når vi har den rette ansøger)
Ansøgningsfrist: 31.08

Styrelsen for Patientsikkerhed søger kommunikations- og pressechef

Styrelsen for Patientsikkerhed
Ansøgningsfrist: 27.08

Finansreporter Finwire News

Finwire News
Ansøgningsfrist: 20.08

Kommunikationsmedarbejder til Lederforeningen i DSR

Dansk Sygeplejeråd
Ansøgningsfrist: 21.08

Pressemedarbejder til PlanBørnefonden

PlanBørnefonden
Ansøgningsfrist: 22.08

Enhedsleder til kommunikationsenhed

Socialpædagogerne
Ansøgningsfrist: 19.08

Journalist

ITD
Ansøgningsfrist: 17.08