Familielivet frem for nyheder

»Det er vildt svært at kombinere det at være nyheds­journalist med det at være mor og have tid til sit barn.«1/11 skiftede 35-årige Signe Bjerre fra journalist på Berlingske Tidende til journalist, Forældre & Børn.

»Det er vildt svært at kombinere det at være nyheds­journalist med det at være mor og have tid til sit barn.«

1/11 skiftede 35-årige Signe Bjerre fra journalist på Berlingske Tidende til journalist, Forældre & Børn.

Du forlader nyhedsjournalistikken. Hvorfor?
Journalistisk set var det på mange måder en drøm at sidde i en fast stilling på en af landets største morgenaviser og få lov til at skrive om kommunalpolitik, som jeg gjorde på Berlingske Tidende. Jeg måtte bare sande, at det er vildt svært at kombinere det at være nyhedsjournalist med det at være mor og have tid til sit barn. I hvert fald hvis du sidder med et stofområde, der er meget afhængigt af den politiske dagsorden.

Der er daglige deadlines, der ligger sent, og du ved aldrig helt, hvornår du har fri. Samtidig er det svært ikke at engagere sig 100 procent som nyhedsjournalist. Jeg skulle pløje tre aviser igennem om morgenen og høre radioavis, samtidig med at jeg skulle være nærværende over for min datter. Det er svært uden at gøre begge dele halvt. Jeg syntes i hvert fald ikke, jeg kunne få det til at hænge sammen.

Hvorfor blev det så et skifte til magasinverdenen?
På et magasin er det langt nemmere at strukturere sin arbejdsuge, fordi arbejdet ikke på samme måde er præget af den daglige nyhedsstrøm. Samtidig synes jeg, det er en spændende faglig udfordring at få lov til at afprøve et nyt medie. Men det er da klart, at det er et kæmpe sporskifte rent karrieremæssigt.

Jeg har været på dagblade altid, og jobskiftet har krævet en stor mental omstilling i mit hoved. Nu skal jeg ikke længere ud og vælte ministre og ændre verden. Til gengæld skal jeg lave journalistik, som berører hverdagen for en stor del af den danske befolkning. Det giver mindst lige så stor mening. Bare på et andet plan.

Hvorfor blev det Forældre & Børn?
Stillingen var slået op, og da det efter jobsamtalen viste sig, at det var muligt at komme på deltid, tøvede jeg ikke med at sige ja. Bladet har en høj journalistisk kvalitet og en masse udviklingspotentiale, som tiltaler mig. Derudover er det meningen, at jeg skal være med til at integrere print og web. Det synes jeg er en spændende opgave.

Det er et mere snævert emnefelt. Hvilke overvejelser gjorde du dig om det?
Jeg tror, det er svært at skrive om det her, hvis du ikke selv har børn. Omvendt kommer idéerne nærmest flyvende til én, når man som jeg står midt i suppedasen med alle de små og store udfordringer, man står med som forældre. Emnerne både i magasinet og på vores website dækker bredt, så journalistisk set er der masser at tage fat på.

Er arbejdspresset så blevet mindre?
I forhold til familielivet gør det en stor forskel at være på deltid. Der er blevet mere luft i hverdagen. Til gengæld skal jeg vænne mig til, at der er flere opgaver, jeg hele tiden skal prioritere imellem. Som nyhedsjournalist er jeg vant til at aflevere dagens artikel og efterlade et ryddet skrivebord. Sådan er det ikke på et magasin. Her arbejder man med mange deadlines og har flere forskellige bolde i luften på samme tid

CV: Uddannet fra RUC i 2004 efter praktik på Politiken. Har siden da været tilknyttet som ekstern underviser og vejleder på Journalistik på RUC. Journalist og siden redaktionschef på Politikens lokalavisers fællesredaktion. Herefter nyhedsredaktør på Nyhedsavisen og politisk reporter efter barselsorlov. Kort før Nyhedsavisens lukning skiftede Signe Bjerre til Berlingske Tidende på først Berlingske.dk og siden indlandsredaktionen.

0 Kommentarer