Falske facebookprofiler driver gæk med teleselskab

Skynd dig at kontakte Facebook, hvis nogen har lavet en falsk kopi af din virksomhedsprofil på Facebook. Sådan lyder rådet fra Thomas Bigum til teleselskabet 3, der netop nu er udsat for falske profiler på Facebook  

Anklager om, at teleselskabet 3 flytter sit overskud i skattely i Luxembourg, fylder dagens nyhedsbillede. På Facebook er tonen lidt mere gakket. Her har en person nemlig oprettet en falsk facebookprofil for teleselskabet.

Når en 3-kunde skriver, at det er pinligt, at 3 ikke betaler skat, lyder det kække svar:

”Hvorfor ikke bare flytte selv, så hurtigt som muligt.”

En anden spørger: Hvorfor sender I rykkere uden at sende en regning først?

Her svarer 3’s falske facebookside:

”Vi sender ikke rykkere ud for at malke penge af jer. Vi gør det ganske enkelt, fordi vi kan.”

Ring til Facebook

Det har tidligere været fremme, at der findes falske mindegrupper på Facebook. I går blev demonstration aflyst af falsk Pegida-side på Facebook.

Rådgiver i håndtering af sociale medier Thomas Bigum siger, at 3 er blevet ramt af, at hvem som helst kan oprette en falsk facebookprofil på ingen tid.

»Hvis man optræder med navn og profilbillede på Facebook, tror folk, at det er personen på billedet, der taler. I virkeligheden kan det være en teenageknægt, der står bag,« siger han.

Han siger, at det første, 3 bør gøre, er at kontakte Facebook.

»De skal fortælle, at der findes en falsk facebookside, de ønsker fjernet. Hvis de ikke har en fast kontakt hos Facebook, kan det tage dagevis,« siger Thomas Bigum.

Fortæl selv om de falske profiler

I mellemtiden foreslår han, at 3 selv melder ud, at de bliver efterlignet på Facebook.

»Hvis de fortæller om den falske profil, kommer historien ud, og så vil gode mennesker dele den,« siger han.

Selv om den falske profil tydeligvis gør 3's kunder sure på Facebook, så er sagen ikke i nærheden af en katastrofe for 3.

»De her skal de ikke bekymre sig om. BP hældte olie ud i den Mexicanske Golf. Alligevel tanker bilisterne fortsat BP-benzin i USA.«

Journalisten forsøger at få en kommentar fra kommunikationsafdelingen i 3. Der står i skrivende stund ikke noget om de falske profiler på 3's facebookprofil, twitterprofil eller hjemmeside.

0 Kommentarer