Falsk Kurt Westergaard på Facebook

Kurt Westergaard har aldrig været på Facebook.com og kender intet til den profil, der er oprettet med hans navn og foto. Han glæder sig dog over støttegrupperne på det sociale site.

Kurt Westergaard har aldrig været på Facebook.com og kender intet til den profil, der er oprettet med hans navn og foto. Han glæder sig dog over støttegrupperne på det sociale site.

Nogen har stjålet tegneren Kurt Westergaards identitet på den sociale hjemmeside Facebook.com. Den 4. marts blev der oprettet en profil i hans navn med hans billede. Selv kender tegneren intet til profilen.

»Den må der være nogen, der har lavet, for jeg har ikke lavet noget som helst,« siger Kurt Westergaard.

Journalisten.dk kunne tidligere på ugen berette, at der er oprettet adskillige støtteklubber på Facebook.com. Den største, »Ingen undskyldninger til Muhammed«, har i skrivende stund 10.154 støttemedlemmer.

»Jamen, det er jeg sådan set glad for, men jeg har ikke haft noget med det at gøre. Jeg er bare glad for støtte i denne situation,« siger Kurt Westergaard.

Knap så glad er han for, at nogen udgiver sig for at være ham:

»Jeg vil helst selv kunne styre tingene omkring mig selv, men det kan jeg ikke. Det samme gælder tegningen, som bliver misbrugt,« siger Kurt Westergaard og henviser til, at han har indgivet fogedforbud mod, at hans tegning af Muhammed bliver brugt i en demonstration arrangeret af foreningen 'Stop Islamiseringen af Danmark' på lørdag.

Andre steder i verden kan det i øvrigt få alvorlige konsekvenser at udgive sig for at være en anden, end man i virkeligheden er. I Marokko blev en 26-årig ingeniør i sidste måned ifølge DR.dk og Nyhedsbureauet AP idømt tre års fængsel for at have stjålet kongens brors identitet på Facebook. Den 26-årige ingeniør blev efterfølgende titalt og dømt for identitetstyveri og computer-dokumentfalsk.

Her link til den falske Kurt Westergaard-profil på Facebook.

1 Kommentar

Anni Løndal de Lichtenberg
13. MARTS 2008
Re: Falsk Kurt Westergaard på Facebook

NÅ, men mange tak for svaret, selvom I var rigtig længe om det. Da I skrev at KW havde oprettet en profil på facebook tænkte jeg straks: det er nok fake. Ved at klikke ind på profilen blev jeg næsten sikker på at profilen var fake.

Fint, at I nu også er klar over det...men mindre fint, at I ikke undersøgte det inden I skrev, at KW nu var med profil på Facebook ....