Fallesen og Mikkelsen indstillet til næse

Ligestillingsnetværket K2 har fundet tre kandidater til årets K2-næse - Børsens Leif Beck Fallesen, JP's Jørn Mikkelsen og Horsens Folkeblad.

Ligestillingsnetværket K2 har fundet tre kandidater til årets K2-næse – Børsens Leif Beck Fallesen, JP's Jørn Mikkelsen og Horsens Folkeblad.

Jyllands-Postens Jørn Mikkelsen og Børsens Leif Beck Fallesen gør sammen med Horsens Folkeblad alt for lidt for at fremme ligestilling blandt ledere i mediebranchen, mener K2, og derfor er de indstillet til at få årets K2-næse.

K2 begrunder på sin hjemmeside indstillingen af de tre medier:

  • Horsens Folkeblad. Den jyske avis nomineres for på ingen måde at have fulgt med byens tidssvarende image. Der er ikke meget rock'n'roll over folkebladet. Ikke en eneste kvinde i de øverste led, og sådan har det været i 2006, 2008 og 2009.
  • Børsen. Leif Beck Fallesen har som chefredaktør på Børsen et særligt ansvar for at fremme kvinder i ledelse. Avisen skriver rigtig meget om innovation, ledelse og mangfoldighed. Men set indefra ser det ganske anderledes ud. Avisen skrives af mænd, den interviewer mænd og ledes af mænd. Børsen er et af fire nyhedsmedier, der ifølge K2/DJ-undersøgelsen, ikke har haft kvinder i de øverste ledelseslag i 2006, 2008 og 2009.
  • Jyllands-Posten. Atter i år nomineres chefredaktøren på Jyllands-Posten, Jørn Mikkelsen. Avisens topledelse udgøres fortsat af tre mænd. De næste fire redaktionschefer hedder Pierre, Steen, Jørgen og Jens. Dertil kommer, at ud af de ni medlemmer af JP's Fond er der én kvinde.

Der er også tre kandidater til den mere positive K2-pris, der gives for at have fremmet ligestillingen på lederniveau. Her er de nominerede Midtjyske Mediers chefredaktør, Dorthe Carlsen, der for nylig har ansat Turid Nielsen som chefredaktør på Randers Amts Avis og Tina Kragelund som redaktionschef på fællesredaktionen i Viborg.

Politiken "vandt" sidste år K2-næsen. I år er de kommet i det pæne selskab og er blevet nomineret til K2-prisen, fordi Anette Claudi og Anita Bay Bundegaard er blevet en del af topledelsen, hvor to ud af seks chefer i dag er kvinder.
Ritzaus direktør, Lars Vesterløkke, har udnævnt Inger Kirk og Bente Nørkjær til henholdsvis direktør og udviklings- og salgschef. De kommer begge fra Lars Vesterløkkes gamle arbejdsplads, DR.

K2 uddeler K2-prisen i "Cavlingsalen", Dansk Journalistforbund, Gammel Strand 46, onsdag den 30. september kl. 17.00.
B.T.'s chefredaktør, Suzanne Moll, overrækker priserne, og ligestillingsminister Inger Støjberg holder tale.

1 Kommentar

Erik Svarre
21. SEPTEMBER 2009
Re: Fallesen og Mikkelsen indstillet til næse
Jeg må endnu engang reagere på K2's manipulationer.
Det er simpelthen løgn, at Børsen skrives af mænd, der interviewer mænd. Jeg vil foreslå K2's kvinder, at de læser Børsen. Det er dog det mindste, man kan gøre, hvis man vil afsige den slags provisoriske domme, som kvindenetværket kommer med. Statementet kunne måske have været gældende for 15 år siden, men holder slet ikke mere.
Mht. at Børsen ledes af mænd har jeg tidligere gjort K2 opmærksom på, at den bestyrelsesansatte ledelse består af to mænd og en kvinde. Dertil kommer, at der er flere andre kvindelige funktionschefer, der refererer direkte til den øverste ledelse.