Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:31 12.08.2021 Anna Sol Jørgensen

Faktatjek-medier og universitet indgår nordisk samarbejde

Universiteter og faktatjekmedier i Danmark, Sverige, Norge og Finland er gået sammen om et samarbejde for at etablere en fælles platform i kampen mod misinformation.

Det skriver faktatjekmediet TjekDet i en pressemeddelelse.

”Ved at styrke samarbejdet mellem de enkelte lande giver NORDIS et stærkt grundlag, som forskere og faktatjekkere kan bruge til at takle misinformation med en evidensbaseret metode. Det vil også gøre det muligt for faktatjekkere og forskere at arbejde sammen om større sager i lande med lignende medier og informationslandskaber,” siger professor Anja Bechmann fra Aarhus Universitet i pressemeddelelsen.

Initiativet, der har navnet Nordis, vil lave en fælles platform, der har til mål at forstå, overvåge og imødegå spredning af misinformation. Til det vil samarbejdet benytte sig af forskning, faktatjek og lancere forskellige initiativer, der skal styrke den digitale dannelse og gøre befolkningerne mere opmærksomme på misinformation.

Nordis består af Aarhus Universitet, Bergen Universitet, Uppsala Universitet og Helsinki Universitet samt TjekDet, norske Faktisk og svenske Källkritikbyrån.

SENESTE NYT

Flere nyheder