Fagligt Forum overlever

På trods af kritik på en række punkter har DJ besluttet at afholde Fagligt Forum igen om to år. Men det kan være, arrangementet flyttes til Jylland.

På trods af kritik på en række punkter har DJ besluttet at afholde Fagligt Forum igen om to år. Men det kan være, arrangementet flyttes til Jylland.

Delegerede fra Dansk Journalistforbund mødtes i april i København over to dage for at diskutere aktuelle udfordringer som kommunikation versus journalistik, etik, identitet og fremtidens arbejdsmarked.

DJ's hovedbestyrelse har netop besluttet, at mødet, der afvikles de år, der ikke er delegeretmøde, skal gentages i 2014.

Beslutningen blev taget på trods af, at der var en del kritik af Fagligt Forums afvikling. Blandt andet understregede flere talere på hovedbestyrelsens møde, at mange delegerede ikke virkede godt nok forberedt til debatterne på baggrund af det udsendte materiale. 

Nogle medlemmer kritiserede også på Fagligt Forum, at deltagerne ikke træffer beslutninger, men blot diskuterer emnerne.

Dansk Journalistforbund vil undersøge, om arrangementet skal afholdes i fx Jylland næste år.

Ikke meget tyder på, at konferencecenteret Park Inn på Amager, der i år lagde ramme og skillevægge til arrangementet, får DJ som kunde i fremtiden. Flere kritiserede på hovedbestyrelsen, at nok var stedet økonomisk attraktivt, men mange praktiske ting fungerede ikke godt nok.

Fagligt Forum tog i øvrigt overskrifter i andre medier, fordi op imod 60 personer blev ramt af Roskilde-syge efter at have spist af buffeten. Fødevarestyrelsen har dog meldt ud, at de tror, det var en af gæsterne, der tog sygdommen med til bords.

Det kostede cirka 1,1 million kroner at afvikle Fagligt Forum i 2012.

0 Kommentarer