Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:09 19.01.2023 Anna Sol Jørgensen

Fagforening sender opfordring til Københavns overborgmester efter sager om arbejdsmiljø

Fagforening sender opfordring til Københavns overborgmester efter sager om arbejdsmiljø

Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Nyvalgte borgmestre i København bør sendes på et lederkursus, som bør være en obligatorisk uddannelse i politisk ledelse og forvaltning.

Sådan skriver akademikernes fagforening DM ifølge Berlingske i et brev til København Kommunes overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S). I brevet opfordres det samtidig til, at der bør indgå undervisning i psykisk arbejdsmiljø.

Brevet er blevet sendt til overborgmesteren, efter at Kultur- og Fritidsborgmester Mia Nyegaard (R) af medarbejdere er blevet beskyldt for groft og ubehageligt tonefald og sprogbrug over for medarbejderne, hvilket hun har undskyldt for. For et år siden var det daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lolling Skovgaard (V), der gik af, efter at medarbejdere havde klaget over hendes ledelsesstil.

”Selv om man som borgmester i en forvaltning ikke er personaleleder, så er det nødvendigt, at man som borgmester bliver opmærksom på, hvordan ens adfærd påvirker det psykiske arbejdsmiljø,” siger Camilla Gregersen, formand for DM, til Berlingske.

SENESTE NYT

Flere nyheder