Fagfestival vender tilbage i Odense – trods underskud

Selv om Fagfestival 2008 endte med et betragteligt økonomiske underskud, så gentages festivalen næste gang i de nye rammer i Odense. Men der bliver streng kontrol med økonomien.

Selv om Fagfestival 2008 endte med et betragteligt økonomiske underskud, så gentages festivalen næste gang i de nye rammer i Odense. Men der bliver streng kontrol med økonomien. Dato for Fagfestival 2010 på plads.

Danmarks største mediefestival vender tilbage i 2010 – med langt større fokus på bundlinjen.
Det besluttede DJ's hovedbestyrelse på sit ordinære møde i dag.
Trods et bragende underskud på 700.000 kr. i forbindelse med den seneste festival i efteråret – som var rykket fra Hotel Nyborg Strand til Odense Congress Center (OCC) med langt flere deltagere – enedes et flertal om at fastholde OCC som samlingssted.

»Det gik ikke godt sidst, derfor skal vi gøre det bedre næste gang. Og derfor må det være opdraget at lave en Fagfestival i Odense, som holder sig inden for det budget, som den næste hovedbestyrelse beslutter,« konkluderede DJ's næstformand, Fred Jacobsen, efter en omfattende debat.

For at undgå, at den næste Fagfestival tynges af ny budgetoverskridelse, var der ellers stillet forslag om at rykke begivenheden tilbage til Hotel Nyborg Strand. Her er rammerne mere kendte, og langt de fleste har tilmed mulighed for både at deltage og bo på samme sted.
Problemet med Nyborg Strand er dog, at det allerede er booket på det normale festivaltidspunkt i efteråret. Også i 2010. Først i den travle julefrokosttid i midten af december ville der være på plads.

Alternativt blev der tillige stillet forslag om at vente med næste Fagfestival helt til 2011, hvor Dansk Journalistforbund samtidig kan fejre 50 års fødselsdag i januar måned. De to begivenheder kunne således eventuelt slås sammen.

»Det økonomiske aspekt ved at slå de to ting sammen er naturligvis interessant og tillokkende. Men januar 2011 er lige før det næste Delegeretmøde, som jeg synes, man skal holde fri til planlægning af Delegeretmødet. Konsekvensen er, at så skal man helt om på den anden siden af sommerferien 2011, hvis man vil slå det sammen,« erklærede Peter Thornvig, der mener, det vil være ærgerligt at bryde traditionen med Fagfestival hvert andet år.

Sisse Sejr-Nørgaard erklærede sig enig:
»Det er noget psykologisk vigtigt i, at det er hvert andet år. Og selv om der var mange, der var træt af, at det var spredt ud over Odense, var det en rocker-fed festival. Så jeg synes, vi skal fastholde Odense, og så gå efter noget separat til 50-års-jubilæet, som jo er fantastisk i sig selv.«

Villy Dall argumenterede derimod for at føre Fagfestivalen tilbage til Nyborg Strand:
»Vi er i en situation, hvor økonomien er vendt i verden – og det er den også i Dansk Journalistforbund, så jeg kan ikke støtte, at man skal lave et særskilt jubilæums-arrangement. Jeg er samtidig loren ved at holde det i Odense. Ikke mindst fordi en del af budgetoverskridelsen helt sikkert skyldes, at det netop foregik i Odense. Det må være meget nemmere, at styre økonomien, hvis det foregår i Nyborg. Jeg kan derfor ikke gå ind for, at vi holder det i Odense. Til gengæld synes jeg godt, man kan holde det den 12.-13. december 2010.«

Flere andre vurderede dog, at hovedbestyrelsen må kunne sikre, at overforbruget ikke gentager sig:
»Jeg vil gerne angribe det synspunkt, at vi ikke skulle kunne styre det i Odense. Det har jo ikke været forsøgt. Man kunne jo for eksempel lade os rige svin betale noget mere. Men lad nu være med at sige, at det bliver så meget dyrere i Odense. Vi har jo ikke prøvet at have bare den mindste styring på tingene,« argumenterede René Simmel.

Eller som Sisse Sejr-Nørgaard udtrykte det:
»Der der med, at vi ikke kan styre det, det synes jeg – undskyld udtrykket – er noget værre pis.«

DJ's formand, Mogens Blicher Bjerregaard, antydede samtidig, at festivalen måske ikke behøver at være helt så omfattende som den seneste:
»Måske kan det være, det ikke skal være 90 arrangementer – men måske blot 70 eller 60.«

Hovedbestyrelsen enedes dernæst om, at Fagfestival 2010 bliver i Odense Congress Center den 14. og 15. november 2010.

0 Kommentarer