Fagfestival skifter styrmand

Efter at have arrangeret syv fagfestivaler overlader Esben Ørberg ansvaret til Hans Jørgen Dybro, der gerne vil have flere bud på oplægsholdere fra medlemmerne.

En gang hvert andet år handler DJ mindre om overenskomster og mere om, hvordan man egentlig laver god journalistik og kommunikation. Det sker til den 36 timer lange Fagfestival, som samler 1300 medlemmer i Odense til cirka 100 faglige oplæg og en ordentlig omgang fadøl.

Indtil videre har styrmanden på arrangementet været forbundets kommunikationskonsulent Esben Ørberg, men han overdrager nu roret til faglig konsulent Hans Jørgen Dybro:

»Det skal være ligeså godt – og gerne bedre end i 2012, selvom det bliver svært. Der er ikke planer om at revolutionere formen, men denne gang vil vi gerne have mere kontakt til medlemmerne allerede i idéfasen for at få input til, hvem vi skal invitere. Det ville være oplagt at bruge sociale medier mere,« siger Hans Jørgen Dybro.

Efter sidste Fagfestival i efteråret 2012 svarede 88 procent, at det faglige indhold var godt eller meget godt. Det handler om at være et skridt foran sit publikum. Ligesom med musikfestivaler, forklarer Esben Ørberg:

»Indholdet skal afspejle medlemmernes behov. Man skal også give dem det uerkendte og udfordre dem ved at skabe interesse for tendenser indenfor medier og kommunikation, som de ikke selv har fået øje på. Vi skal kunne se de tendenser før dem. Sådan er det også på store festivaler,« siger Esben Ørberg, der understreger vigtigheden af at holde forbundspolitik væk fra programmet:

»Vi skal sørge for at forblive uafhængige af den til enhver tid vedtagne DJ-politik. Publikum ved godt, at det er DJ der arrangerer og det er de glade for, men man skal ikke være bange for hellige køer,« siger Esben Ørberg.

En af hans største præstationer var at få en aftale med Kennedys rådgiver Ted Sorensen, som var en af de første særlige rådgivere. Efter et lang tids forarbejde kunne Esben Ørberg i 2010 skrive ham på plakaten.

»Han var 82 år, så vi vidste, at det var ved at være sidste chance,« siger Esben Ørberg.

Seks dage før Fagfestivalen starter, sidder Esben en sen nattetime foran computeren og får de sidste detaljer på plads, da nyheden om Ted Sorensens død breaker.

»Vi fik utrolig meget omtale på den konto, fordi vi havde en aftale med ham, men vi fik ikke lov at mærke historiens vingesus. Det var virkelig ærgerligt,« siger Esben Ørberg, hvis personlige favoritsession var med skuespilleren Vanessa Redgrave, der fortalte om sit personlige engagement i Tjetjenien.

Planlægningen af næste Fagfestival er allerede begyndt. Hans Jørgen Dybro har ingen konkrete oplæg på plads, men han har nogle klare ideer il, hvad der skal dækkes:

»Der er ikke tvivl om, at vi skal have noget omkring streamingtjenesterne på tv-området. På dagblads- og magasinområdet bliver det noget med udfordringer i forhold til at få unge abonnenter, og så skal vi helt sikkert samle op på erfaringerne med betalingsmure – eller hvad branchen foretrækker at kalde dem,« siger Hans Jørgen Dybro, der ikke tør love forbedringer på Fagfestivalens største kritikpunkt:

24 procent mener at forplejningen var dårlig eller meget dårlig.

»Det er det eneste sted, hvor man mærkbart kunne forbedre festivalen, men jeg er en dårlig kok.«

0 Kommentarer