Fagfestival sælger færre billetter end forventet

Fagfestival plejer at have udsolgt få uger før start. Men sådan er det ikke i år, hvor DJ har solgt færre billetter, end man plejer. DJ-formand Lars Werge forsikrer, at budgettet stadig holder

Hvert andet år afholder Dansk Journalistforbund sit største arrangement for medlemmerne: Fagfestival.

Men i år er der mindre interesse og færre solgte billetter, end der plejer at være.

Fagfestival plejer at sælge cirka 1.000 billetter, og der plejer at være udsolgt i god tid, før arrangementet starter.

Men i år er der kun solgt knap 800 billetter, selvom Fagfestival løber af stabelen om to ugers tid – den 4. og 5. november.

”Det har været svært i år. Billetsalget går langsommere, end det plejer,” siger Dansk Journalistforbunds formand Lars Werge.

Ikke dyrere for forbundskassen

Fagfestival finansieres af tre kasser: Støttemidler fra Pressens Uddannelsesfond, en fast bevilling på 1,5 mio. kr. fra DJ's kasse, og så deltagerbetaling.

Prisen for DJ-medlemmer er 2.290 kroner, med nedsat pris for ledige, studerende, pensionister og efterlønnere. Andre kan også få tilskud fra grupper og kredse. Ikke-medlemmer skal betale 6.900 kroner for en billet.

Men selvom der er solgt færre billetter, forsikrer Lars Werge, at arrangementet ikke bliver dyrere for forbundet end budgetteret.

”Fagfestival har et budget, som går i nul. At der sælges færre billetter, er der taget højde for ved at afbestille reserverede hotelværelser. På den måde går det op," forklarer han.

DJ har valgt at nedskrive antallet af reserverede hotelværelser med omkring 200, så man ikke risikerer at brænde inde med ubrugte værelser. Der er derfor nu kun omkring 800 sengepladser.

”Oprindeligt var målsætningen at sælge 1.000 billetter, men det tror jeg ikke, vi når,” fortæller formanden.

Skal det være et andet format? 

Efter at have afmeldt 200 hotelværelser, har DJ cirka 10 sengepladser tilbage. Hvis der alligevel kommer flere tilmeldinger, kan DJ tilkøbe sengepladser enkeltvis.

Lars Werge mener, det er for tidligt at sige, hvad forklaringen er på, at Fagfestival i år er mindre populært, end det plejer.

”Er det programmet? Kunne vi have annonceret bedre? Skal det være et andet format? Eller har det bare været en skidt sæson? Det vil vi selvfølgelig kigge på, når vi evaluerer arrangementet,” siger han.

Han henviser også til et formandsmøde i Dansk Journalistforbund i sidste uge, hvor formændene for DJ’s kredse og grupper var samlet. Her udvekslede man blandt andet erfaringer med arrangementer.

”Flere oplever for tiden, at deres arrangementer har sværere ved at tiltrække opmærksomhed fra medlemmerne end for få år siden. Måske er medlemmerne blevet mere kræsne, måske er der flere tilbud, eller måske går de til arrangementer uden for DJ. Jeg ved det ikke,” siger Lars Werge og tilføjer, at de studerendes Medielejr i sidste uge også havde færre tilmeldte, end den plejer.

Fagfestival foregår i Odense. Journalisten er med og dækker udvalgte dele af arrangementet.

6 Kommentarer

Ida Sønderby Rosgaard
26. OKTOBER 2018
Glemte at skrive, at det er
Glemte at skrive, at det er dejligt, at fagfestivalen i år er placeret i en anden weekend end Bogforum!
Lene Rimestad
25. OKTOBER 2018
Jeg glæder mig helt vildt.
Jeg glæder mig helt vildt. Programmet er måske ikke lige så stjernespækket og provokerende, som det plejer, men det er jo dybest set et privilegium: Så kan jeg nå at snakke med nogle flere over en kop et eller andet fluidum.

Forslag til næste år:
De store internationale crossborder-samarbejder mellem journalister
Iværksættertrack med succeshistorier fra selvstændige/freelancere
Debat om de slag, journalister tager med kommunikationsafdelinger...
Offentlighedslov: Ja, den er stadig aktuel, den debat.
SoMe og en metadiskussion om algoritmernes forbandelse.

Og så kunne man godt overveje at lave noget mød-hinanden-event, for jeg ved, at jeg havner med dem, jeg kender. Tving mig lidt mere til at møde nogle fremmede i stedet. Det skal være frivilligt, men det kunne være vældigt inspirerende.

Vi ses.
Ida Sønderby Rosgaard
25. OKTOBER 2018
Jeg tænker, at man godt kunne
Jeg tænker, at man godt kunne have fundet nogle musikere udefra - og gerne et rigtigt danseorkester - i stedet for at blive ved med at pille i egen navle ...

Fagfestivalen foregår i Odense, Jan, så du kan stadig nå det :-)
Lars Werge
25. OKTOBER 2018
Kære Jan Hillers,

Kære Jan Hillers,
Fagfestival afvikles i Odeon midt i Odense. Jeg beklager, hvis det ikke står klart nok.
MVH Lars
Jan Hillers
25. OKTOBER 2018
Jeg bemærkede, at den store
Jeg bemærkede, at den store annonce i Journalisten glimrede ved at undlade at oplyse, HVOR Fagfestivalen skulle foregår. Der var ellers plads nok. Men, indrømmet, det var en udfordring at få det placeret, så det så godt ud. Det er selvfølgelig mere vigtigt at få HVOR med.

Og mon det betyder noget, at Fagfestivalen ikke længere afholdes midt i landet (Fyn). Det gør det for mig.

Flere