Fagfestival 2010 gav overskud

Arrangørerne af Fagfestival 2010 kan ånde lettet op. Festivalen kom i år ud med et overskud på 140.000 kroner. Næste gang skal der bedre forplejning og honorarer til oplægsholderne, hvis det står til lederen af Fagfestivalen.

Arrangørerne af Fagfestival 2010 kan ånde lettet op. Festivalen kom i år ud med et overskud på 140.000 kroner. Næste gang skal der bedre forplejning og honorarer til oplægsholderne, hvis det står til lederen af Fagfestivalen.

140.000 kroner i overskud efter årets Fagfestival.

Det glæder især DJ's kommunikationschef og leder af Fagfestival, Esben Ørberg. For i 2008 kom festivalen ud med et underskud på knap 700.000 kroner, hvorfra alene 214.000 kroner af underskuddet stammede fra dyrere oplægsholdere og rejseudgifter end budgetteret.

Dengang påtog Esben Ørberg sig ansvaret for skandaleregnskabet og måtte modtage kritik på et lukket HB møde.

Selv om der var sparet på oplægsholdere og forplejning til den seneste festival i 2010, var deltagerne meget tilfredse. 90 procent af årets deltagere mente, at Fagfestivalen overordnet havde været god eller meget god, og 88 procent dømte til faglige indhold til at være godt eller meget godt.

»Det er fantastisk, at vi kan give det, som medlemmerne efterspørger. 80 procent af deltagerne kommer hverken fra kredsearbejde, grupper i forbundet eller tillidsmandsarbejde, og det er skønt, at der kommer så mange, som ikke har daglig kontakt med DJ.«

En undersøgelse blandt årets gæster viste dog også, at forplejningen blev heglet igennem. En deltager skrev for eksempel:

»Jeg synes, at forplejningen var usædvanlig dårlig denne gang. Frokosten mandag var mildest talt mystisk, der var ikke nok mad søndag aften.« Det er taget til efterretning.

»Af frygt for endnu et underskud var vi nok lidt for fedtede med forplejningen. Den har vi fået barsk kritik af, «siger han til Journalisten.dk.

»Til næste Fagfestival vil der sandsynligvis også blive brugt lidt flere penge på honorarer til oplægsholderne.«

Flertallet af værter og oplægsholdere stillede op for nogle gode flasker vin og betalte transportudgifter.

»Vi forhandlede virkelig ind til benet i år. Og i forhold til oplægsholderne var vi lidt nærige og måske også for nærige,« siger lederen af Fagfestivalen.

1 Kommentar

Finn Arne Hansen
26. JANUAR 2011
Re: Fagfestival 2010 gav overskud
Det er for stort. Tilbage til Nyborg Strand. Og så måske hvert år i stedet med forskellige målgrupper, som Fred Jakobsen også har foreslået. Og væk med Fagligt Forum.