Fagfestival 2010 får masser af ros på Twitter

#fag10: "Aldrig har jeg twittet så meget på så kort tid:-)," lyder det fra Maria Wind Retoft på Twitter. Hun er blot en af rekordmange, der har dækket Fagfestival 2010 via Twitter. Og læser man dagens tweets, er der stor tilfredshed.

#fag10: "Aldrig har jeg twittet så meget på så kort tid:-)," lyder det fra Maria Wind Retoft på Twitter. Hun er blot en af rekordmange, der har dækket Fagfestival 2010 via Twitter. Og læser man dagens tweets, er der stor tilfredshed.

Mediebranchens roskildefestival.

Sådan omtales Journalistforbundets fagfestival i folkemunde. Og efter to dage med masser af input fra kommunikatører, mediefolk og politikere samt prisuddeling, stand up og godt 1100 gæster er evalueringen i fuld sving.

Særligt på Twitter vælter det ind med kommentarer.

Blandt andet skriver journaliststuderende Maria Wind Retoft: "Er udmattet efter to fantastiske dage på #fag10. Aldrig har jeg twittet så meget på så kort tid:-) "

Og Heidi Qvistgaard noterer: "Tak for et par fantastiske og hæsblæsende dage på #fag10". Mens social medie-reporter Vinh Prag bemærker: "Tak til DJ for to fede dage. #fag10 #lastnightDJsavedmylife #rockDJ".

Journalistforbundets brug af tjenesten Gignal, hvor alle Twitter-beskeder blev samlet og vist på storskærm på Fagfestivalen, har givetvis fået endnu flere til at sende tweets af sted. Som journaliststuderende Sofie Bock skriver:

"52 tweets er det blevet til under #fag10. Nu vil jeg byde mine followers et par dages ro :)."

Mange valgte i øvrigt under fagfestivalen at kommentere de enkelte sessions. Både med tiljublende kommentarer og det modsatte:

Ekstra Bladets web-tv-redaktør, Heine Jørgensen, sendte eksempelvis følgende tweet om TV2 News med henvisning til Journalisthøjskolens dækning af fagfestivalen:

"Fra #fag10: TV2 News ensretter politisk journalistik: "Breaking news: SF's gruppemøde trækker ud." Sådan kunne m…http://bit.ly/bETFJt." 

Journalist Kirsten L. Laursen har endda valgt at udpege den bedste begivenhed på Fagfestival 2010:

"kårer årest bedste session på #fag10: off the record!," skriver hun på Twitter.

PS: Det var den afsluttende debat med Søren Espersen, Jakob Elkjær og Kurt Lassen under ledelse af Kurt Strand. 

De fleste tweets relateret til Fagfestival 2010 kan læses her. Desuden har Journalisten.dk samlet samtlige artikler, tv-indslag og reportager i et tema.

I alt har godt 110 personer tweetet om fagfestivalen. Og til sammen har de dækket #fag10 med over 1050 tweets, hvilket da også har fået Peter Genild til at skrive, at det var næsten som at være der selv (når nu man ikke kunne være med).

PS: Hvad synes du i øvrigt om årets Fagfestival? 

1 Kommentar

Anne Mortensen
16. NOVEMBER 2010
Re: Fagfestival 2010 får masser af ros på Twitter
Hvor er det dog ufatteligt ligegyldigt og dybt uinteressant. Og så vidt jeg ved, var det en del af en opgave, at de journaliststuderende skulle twitte fra Fagfestival, så det er vel ikke så underligt, at de skrev så mange. Er det virkelig det, Journalistens journalister synes, de skal bruge kræfter på at skrive om?