Fagfestival 2010: Alt ser ud til at klappe

#fag10: Forventningerne til både det faglige og det festlige er høje blandt de gæster, der lige nu ankommer til Odense kongrescenter, hvor Fagfestival 2010 bliver holdt.

#fag10: Forventningerne til både det faglige og det festlige er høje blandt de gæster, der lige nu ankommer til Odense kongrescenter, hvor Fagfestival 2010 bliver holdt.
Klokken 9:00 var der ankommet 251 mediefolk til branchens største begivenhed, Fagfestival 2010. Når alle gæster og foredragsholdere er ankommet ventes det, at der vil være i alt omkring 1250 deltagere.

Hele Bibliotekspressens redaktion er taget til Fagfestival. Praktikant Tania Haageman er på Fagfestival for første gang og ankommer sammen med redaktionens ansatte.

"Jeg forventer, at det bliver rigtig spændende og har glædet mig super meget," siger hun til Journalisten.dk. Hun og kollegerne går efter at høre kritiske journalister fortælle om deres arbejde. De skal blandt andet ind og høre tyske Günter Wallraff og to jordanske journalister fortælle om deres arbejde med at dække overgreb på hjemløse børn.

Det er i lige så høj grad det sociale som det sociale, der har fået hele redaktionen til at tage på festival.

"Det er en klar prioritering fra vores redaktørs side. Det handler også om teambuilding og hyggeligt samvær," siger journalist Sabrine Mønsted. Redaktionen glæder sig også til at deltage i årest Bezzerwizzer Mediequiz.

"Chefen har opfordret os til at deltage, fordi han ved, at vi er så utroligt kloge," siger hun og får de andre til at flække af grin.

Manden bag hele Fagfestivalen, kommunikationschef i Dansk Journalistforbund, Esben Ørberg, har arbejdet på arrangementet i over et år.

"Vi er nervøse, men har vi har en god fornemmelse i maven," siger han. Der har ikke været nogen afbud i sidste øjeblik fra foredragsholdere, så alt ser lige nu ud til at klappe. Men kommunikationschefen slapper først af rigitg mandag aften.

"Jeg kommer til at være nervøs hver halve time, for det er jo hele tiden spændende om alle når at komme frem," siger Esben Ørberg.

0 Kommentarer