Fagboss stod bag fælles interview med Thulesen og Mette F

Det var 3F-formand Per Christensen, der tog initiativ til det opsigtsvækkende fælles interview med de to partiformænd Kristian Thulesen Dahl (DF) og Mette Frederiksen (S) i Fagbladet 3F. ”Jeg er meget tilfreds med udfaldet af interviewet,” siger han

Det vakte opsigt hos både medierne og på Christiansborg, da Fagbladet 3F mandag bragte et stort fælles interview med DF-formand Kristian Thulesen Dahl og S-formand Mette Frederiksen.

Her afviser de to partiformænd ikke tanken om, at DF og S på et senere tidspunkt kan danne regering sammen. Også formanden for landets største fagforening 3F, Per Christensen, deltog i interviewet, som han har været personlig initiativtager til på møder ansigt til ansigt med de to partiledere.

”Jeg har jævnligt møder med politiske ledere, og en dag spurgte jeg Kristian Thulesen Dahl, om han var interesseret i at stille op til sådan et interview med mig og Mette Frederiksen. Det var han, og han virkede ikke til at have betænkeligheder ved det. Bagefter talte jeg med Mette Frederiksen, som også var med på idéen,” siger Per Christensen til Journalisten.

Ville slå politiske fællesnævnere fast

I dag bringer Fagbladet 3F så en opfølger på baggrund af interviewet, hvor de to partiformænd slår fast, at de vil blokere regeringens planer om at forhøje pensionsalderen mere, end det allerede er vedtaget med tilbagetrækningsreformen.   

”Jeg kunne jo se, at vi tre har nogle politiske fællesnævnere på områder som social dumping, diskussionen om ulighed og modstanden mod en forhøjelse af pensionsalderen. Emner, som er meget vigtige for mine medlemmer,” siger Per Christensen.

”Jeg sprang ud i det i et håb om, at vi tre kunne finde de politiske fællesnævnere i interviewet og komme med en fælles holdning til dem. Men det var der ingen garanti for, da intet var klappet af på forhånd. Men jeg er meget tilfreds med udfaldet af interviewet på mine medlemmers vegne, og jeg er glad for, at interviewet også har vakt opsigt på den store politiske bane,” siger Per Christensen.

Tidligere har der ellers været meget kold luft mellem Dansk Folkeparti og fagbevægelsen, som i 2009 stod bag en kritisk annoncekampagne rettet mod DF, fordi partiet støttede daværende statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) skattereform, som indeholdt lettelser i topskatten.

En kampagne, som fik daværende DF-formand Pia Kjærsgaard til at beskylde fagbevægelsen for at misbruge medlemmernes penge. Men nu er der altså anderledes sød musik mellem parterne.  

”Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes for os at få interviewet op at stå i Fagbladet 3F og med det, der kom ud af interviewet. Vi er enige om, at ulighed er stort problem i Danmark, og at det er med til, at vi mister social sammenhængskraft, så den danske model er truet. Og så var det vigtigt for mig, at al snik snak om at forhøje pensionsalderen for at få råd til topskattelettelser må forstumme nu. Der er ikke 90 mandater bag, og tilbagetrækningsreformen er i forvejen barsk nok,” siger Per Christensen.

Alle parter fik vetoret

De seneste uger har fagforeningen 3F samlet næsten 200.000 underskrifter ind fra danskere, der er imod at hæve pensionsalderen.  

Per Christensen fortæller, at alle parter fik lov at se interviewet igennem, før det blev bragt.

”Hovedaftalen var, at alle fik en form for vetoret, men ingen har benyttet sig af den. Det kræver nogle klare aftaler at få sådan et interview i stand, og jeg skal også kunne komme til partilederne bagefter sådan et interview med mine tanker og forslag. Derfor skal der ikke være nogen, der føler sig kørt over, og det var der ingen, der gjorde her,” siger Per Christensen.

Journalisten ville gerne have interviewet 3F’s kommunikationschef og chefredaktør på Fagbladet 3F Nicolai Kampmann, men han har henvist til fagforeningens formand, Per Christensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl, mens S-formand Mette Frederiksen ikke ønsker at stille op til interview i denne uge, fordi hun holder ferie. Socialdemokratiets pressechef, Mads Brandstrup, bekræfter dog over for Journalisten, at det var 3F, som stod bag initiativet til interviewet.    

1 Kommentar

Kim Sørensen
14. FEBRUAR 2017
Det bekræfter bare den
Det bekræfter bare den mistanke, at fagbevægelsen har fat i for mange tråde og travlt med alt muligt andet end at varetage de menige medlemmers interesser.

Ærgerligt pressen lader sig trække rundt på den måde. Det er rigtigt mange gode historier, der går tabt på den konto.