Fagbladet Folkeskolen får knap 2 mio. til journalistik

Fagbladet Folkeskolen har fået 1,7 mio. kr. i mediestøtte. Bladet løsrev sig og blev et selvstændigt selskab 1. oktober for at blive støtteberettiget. "Jeg er meget glad og stolt," siger chefredaktør. 100 procent af midlerne investeres i journalistik

For første gang modtager Fagbladet Folkeskolen mediestøtte. Fagbladet er i 2016 blevet tildelt 1,7 mio. kroner, viser oversigten over mediestøttemodtagere.

Mediestøttereglerne forbyder, at støttekronerne kan gå til medier, som er 100 procent ejet af fagforeninger eller organisationer. Derfor har Fagbladet Folkeskolen per 1. oktober omlagt sit ejerskab, så det nu er et privat selskab.

Chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen er stolt over, at fagbladet nu får del i mediestøtten.

Blev du overrasket over, at I har fået mediestøtte?

"Både og. Jeg er meget glad og stolt," skriver hun i en mail til Journalisten.

Hun tilføjer, at Folkeskolen faktisk var et af de medier, som blev nævnt som case i udvalgsarbejdet, som gik forud for omlægningen af mediestøtten.

"Men lige inden den skulle vedtages, kom der et ejerskabskriterie ind, som betød, at medier, som er ejet 100 pct af en brancheorganisation eller en fagforening, ikke kunne få støtte. Det syntes jeg var mærkeligt, fordi støtten netop skulle ændres fra at være en distributionsstøtte til at fragte papir rundt i landet til at være en støtte, som skulle gives til redaktionelle udgifter. Hele idéen er jo at give støtte til den demokratiske debat og til de medier, der bidrager til den," skriver Hanne Birgitte Jørgensen.

Vil holde journalistikken højt

Derfor er hun glad for, at ændringen i fagbladets ejerskab har gjort mediet berettiget til støtte.

Hun roser også Danmarks Lærerforenings medlemmer for at bakke op om den strukturelle ændring, selv om den krævede en vedtægtsændring og altså gør fagbladet selvstændigt i forhold til fagforeningen.

Hanne Birgitte Jørgensen fastslår, at 100 procent af de nye midler vil blive investeret i journalistik.

Vil det betyde flere faste journalistiske ansættelser?

"Det ved jeg ikke. Det kan være, at der snarere bliver tale om, at vi kan undgå at skære ned, selv om vi tjener færre penge på annoncer end tidligere. Det giver i hvert fald mere luft til at holde den journalistiske kvalitet højt og til at prioritere vores faglige netværk mere," skriver hun.

Har der været nogen ulemper ved jeres nye ejerskabsform?

"Vi er jo lige startet, men det kan jeg ikke forestille mig. Vi har hele tiden haft en adskillelse fra Danmarks Lærerforening redaktionelt, så der er ikke så meget nyt i, hvordan det hele kører. Vi har også hele tiden haft et selvstændigt regnskab – og for eksempel betalt husleje til DLF, så her er heller ikke så store ændringer," skriver redaktøren og tilføjer:

"På positivsiden er, at vi får en bestyrelse, som skal beskæftige sig med at være med til at udvikle Folkeskolens forretning og strategi. Det kan vel kun blive bedre med input og sparring med kloge mennesker udefra, tænker jeg. Mit job som ansvarshavende chefredaktør ændrer sig ikke af den grund."

0 Kommentarer