Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:03 28.02.2023 Jakob Albrecht

Fagbladet FOA vinder pris for at skaffe millioner til sosuer

Fagbladet FOA vinder pris for at skaffe millioner til sosuer

O-gruppen

Journalist Rasmus Handberg fra Fagbladet FOA har vundet O-gruppens pris, O-prisen, for en artikelserie om overraskende store lønforskelle blandt social- og sundhedsmedarbejdere.

Der er næsten 24.000 kroner i forskelle i lokalløn om året på den kommune, som giver mest, og den, der giver mindst til social- og sundhedspersonalet.

For dagplejere er beløbet endnu større – nemlig 36.300 kroner om året.

I Nyborg Kommune har FOA nu for eksempel forhandlet en ny aftale, der sikrer ansatte på social- og sundhedsområdet omkring 7 millioner kroner mere i lokalløn.

Sabine Mønsted fra juryen bag prisen roste blandt andet Rasmus Handberg for brugen af digitale greb. For eksempel et klikbart kort, der viser de geografiske lønforskelle.

”Det er alt i alt et arbejde, som har gjort kompliceret stof forståeligt, og et arbejde, som har gjort en forskel for organisationens medlemmer,” forklarede hun.

Efter prisuddeling i Journalisternes Hus på Gammel Strand i København blev der afholdt en udramatisk generalforsamling i gruppen, hvor næstformand Benjamin Rothenborg Vibe var på valg og blev genvalgt uden modkandidater.

Organisationsgruppen organiserer ansatte og freelancere, der producerer journalistik eller kommunikation målrettet medlemmer i organisationer.

SENESTE NYT

Flere nyheder