Fagbladet 3F skriver ikke om formandens dobbeltliv – ”det begynder at blive pinligt”

”Jo længere tid, der går, desto mere problematisk er det,” lyder dommen over fagbladets manglende omtale af Per Christensens dobbeltliv

De seneste dage har historien om 3F-formand Per Christensens dobbeltliv fyldt meget i medierne. Men ikke i 3F’s eget fagblad. Her er sagen ikke nævnt med et eneste ord. I hvert fald indtil nu.

For fem dage siden gik formanden selv ud og fortalte om utroskab på Facebook, siden udkom B.T.’s artikel fredag aften om hans dobbeltliv, og nu er sagen blevet omtalt i de fleste nyhedsmedier – men ikke 3F’s eget fagblad.

Det undrer Esben Ørberg, tidligere kommunikationschef i Dansk Journalistforbund.

”Jeg kan ikke finde et eneste ord om sagen på Fagbladet eller 3F’s egen hjemmeside. Og det begynder altså at blive lidt pinligt. Det begynder at ligne mangel på rettidig omhu,” siger Esben Ørberg.

Han forklarer, at han godt kan forstå, at ”de lige skal trække vejret i 3F’s betydelige kommunikationsafdeling”.

”Men det ville undre mig, hvis de ikke allerede har arbejdet med det her hele weekenden,” fortæller han.

Chefredaktør og kommunikationschef

Chefredaktør for fagbladet er Thomas Hundsbæk, som også er kommunikationschef i 3F.

Thomas Hundsbæk forklarer til Journalisten, at Fagbladet 3F kommer til at skrive om sagen, men han svarer ikke på, hvorfor det ikke allerede er sket.

Fagbladet 3F har ikke frihedsbrev, og Esben Ørberg ønsker ikke at give 3F gode råd om, hvilke budskaber 3F skal sende ud.

”Men selvfølgelig er det et emne, som må behandles kommunikativt. Og nu er der jo indkaldt til hovedbestyrelsesmøde, så rent kommunikativt er det da en oplagt krog at tage fat i. Noget må der i hvert fald ske – de kan ikke holde til andet,” siger Esben Ørberg.

Esbern Ørberg forklarer, at fagbladet bør skrive om formandens dobbeltliv af hensyn til 3F-medlemmerne, som efter de seneste dages historier i medierne har brug for et signal fra deres valgte ledelse.

Hvorfor et det svært for dem at kommunikere, tror du?

”Grunden til, at de er lange i spyttet, er sikkert, at det er så prekært. Hvordan skal vi forklare formandens handlinger? Der er en hel masse overvejelser. Men jo længere tid, der går, desto mere problematisk er det, at organisationen ikke selv kommunikerer noget ud om sagen,” siger Esben Ørberg.

Hovedbestyrelsen i 3F mødes i dag for at diskutere sagen på et ekstraordinært møde.

Opdatering: Klokken 11.26 skrev Fagbladet 3F, at Per Christensen træder tilbage

 

0 Kommentarer