Fagbladet 3F i samarbejde med Avisen.dk

Mens Fagbladet 3F kæmper med en historisk sparerunde og en massefratrædelse, så forbereder chefredaktør Palle Smed et helt nyt samarbejde med Avisen.dk. »Vores plan er at udvikle Fagbladet til et dagblad på nettet,« siger han til Journalisten.dk.

Mens Fagbladet 3F kæmper med en historisk sparerunde og en massefratrædelse, så forbereder chefredaktør Palle Smed et helt nyt samarbejde med Avisen.dk. »Vores plan er at udvikle Fagbladet til et dagblad på nettet,« siger han til Journalisten.dk.

Selv om Fagbladet 3F i øjeblikket befinder sig i en slags limbo på grund af de omfattende fratrædelser frem til 31. januar og Fagforbundet 3F's samlede spareplan til 130 mio. kr., så er der fuld tryk på planlægningen af fremtidens Fagbladet. Og den bliver mindst lige så ambitiøs som hidtil, men kommer til at udspille sig i kraft af nye samarbejder og på andre medier, oplyser chefredaktør Palle Smed til Journalisten.dk.

»Vores plan om at udvikle Fagbladet til at blive et dagblad på nettet har vi arbejdet med i over et år. Nu bliver det naturligvis så kædet sammen med de besparelser, vi står over for,« siger han.

Som led i den nye opgradering af Fagbladet 3F på nettet etableres et mere formaliseret samarbejde med Avisen.dk, som indebærer, at Fagbladet fremover også vil bringe relevante historier fra Avisen.dk på eget site.

»Avisen.dk yder en fantastisk journalistisk indsats, som bestemt også rammer vores målgrupper. Vi beskæftiger os jo med stort set samme stofområder. Så derfor er det meget naturligt. I virkeligheden handler det om at udstille de varer, vi har på hylderne, på en langt mere attraktiv måde. Og det har vi ret store forventninger til,« siger Palle Smed til Journalisten.dk.

I går kom det i øvrigt frem, at man også diskuterer at skære ned på udgivelsesfrekvensen af den trykte version af Fagbladet 3F.

Ifølge Journalisten.dk's oplysninger er der dog endnu ikke truffet nogen afgørelse herom. Det er op til hovedbestyrelsen på et senere møde.

Hvad angår samarbejdet med Avisen.dk, kommer det ifølge ansvarshavende chefredaktør på Avisen.dk Rasmus Emborg til at ligne det, som Avisen.dk allerede har med Pol.dk, MetroXpress og Søndagsavisen:

»Helt overordnet set har vi et ønske om at eksponere vores gode historier over for gode brugere, som vi mener kunne få noget ud af at læse Avisen.dk's historier. Og naturligvis har vi også et mål om at øge vores trafik på nettet,« siger Rasmus Emborg til Journalisten.dk.

Han understreger, at der ikke bliver tale om et direkte redaktionelt samarbejde:

»Det er ikke sådan, at vi justerer journalistikken, efterhånden som vi laver aftaler med nye samarbejdspartnere. På den måde medfører det ikke ændringer hos os. Og det er i høj grad op til Fagbladet 3F, hvornår de er klar til at gå i gang og kan se en ide i det.«

Palle Smed vil endnu ikke sætte en dato på, hvornår Fagbladet 3F overgår til at blive et egentligt dagblad på nettet. Foreløbig handler det om at få overstået sparerunden og de deraf følgende frivillige fratrædelser, hvor de sidste skal være ude ad døren den 15. februar.

»Vi skal afvente, at den proces er overstået, før jeg kan sige, hvad der kommer til at ske. Men selvfølgelig har jeg nogle fuldstændigt klare bud på det,« siger Palle Smed og tilføjer, at Fagbladet 3F har gode erfaringer med at få de trykte medier til at fungere godt sammen med de elektroniske medier.

»Sidste år havde vi 724 citat-bærende enkelthistorier i andre medier. Det er rekord hos os. Vi har aldrig før været så gode til at sætte dagsorden. Og den rekord vil vi forsøge at slå i år. For det er vigtigt for dem, der er tilbage, at have store ambitioner,« siger Fagbladet 3F's chefredaktør.

0 Kommentarer