Fagblade frygter at miste støtte

 

 

Hver gang postbudet afleverer dette blad, bør du sende en venlig tanke til Folketinget. Portostøtten sikrer nemlig, at det kun koster omkring 2,25 kroner at sende Journalisten.

Ifølge Post Danmark er det umuligt at vide, hvad Journalisten vil koste at sende ud, hvis portostøtten bliver fjernet. »Markant mere,« er det nærmeste bud. Til sammenligning koster det 11,50 kroner at sende Journalisten i et normalt storbrev.

Derfor vakte det også opstandelse, da Jyllands-Posten i sommer skrev, at portostøtten til fagblade og tidsskrifter måske er på vej væk. Postloven skal op til debat i løbet af efteråret, og trafikminister Flemming Hansen (K) har afsløret, at portostøtten er i spil.

Ifølge Jyllands-Posten skulle trafikministeren have sagt til flere ordførere, at dagbladene skal beholde deres portostøtte, mens fagblade og tidsskrifter godt kan vinke farvel til støtten.

Det afviser Flemming Hansen dog, at han har sagt. Til Journalisten siger han, at han ikke kan sige noget bestemt om, hvordan en eventuel fremtidig model for bladporto kommer til at se ud.

Det Radikale Venstres ordfører, Martin Lidegaard, siger:

»Jeg vil ikke citere fra en mundtlig drøftelse med ministeren, men som det er fremgået af pressen, diskuterer vi alle muligheder, også at fjerne portostøtten fra fagblade og tidsskrifter.« Lidegaard oplyser, at han i øjeblikket undersøger konsekvenserne for forskellige typer fagblade, før han selv vil tage stilling i sagen.

Direktør i Dansk Fagpresse, Christian Kierkegaard, har allerede bedt om møder med trafikministeren og Folketingets trafikordførere. Han mener, at nogle blade vil lukke, andre vil blive tyndere og i en ringere kvalitet, hvis portostøtten ryger.

»For fagbladene udgør portostøtten 188 millioner kroner. Til sammenligning har de en samlet annonceomsætning på en millard kroner. Mange blade er økonomisk trængte i forvejen,« siger Christian Kierkegaard. Det er meningen, at den nye postlov skal vedtages i løbet af det kommende folketingsår. 

 

 

 

0 Kommentarer