FÆRRE STREGER I AVISEN

Krisen kradser - også hos bladtegnerne, der for alvor mærker, at økonomien strammer til i bladhusene. Bladtegnerne får færre opgaver

Krisen kradser – også hos bladtegnerne, der for alvor mærker, at økonomien strammer til i bladhusene. Bladtegnerne får færre opgaver
"Om en måneds tid skal vi til at genforhandle vores prisliste med bladudgiverne i DDF, og vi har mere end nogensinde brug for den. For vi kan ikke gå i A-kassen og hæve understøttelse," sagde formanden for Danske Bladtegnere, Claus Seidel, på foreningens årlige generalforsamling.
En del af foreningens medlemmer er i dag uden et direkte sikkerhedsnet, fordi de har status som selvstændige. Derfor kan de ikke få supplerende dagpenge.
Det er et problem, som bestyrelsen forsøger at løse, og freelancer Lars Andersen foreslog, at bladtegnerne i stedet for at levere arbejde til en fast pris aftaler en timepris. På den måde kan problemet med at få supplerende dagpenge måske løses. Modellen kendes fra freelancejournalister og fotografer, og det forslag vil bestyrelsen se nærmere på.
Danske bladtegnere har fået deres egen hjemmeside www.bladtegnere.dk med tegninger og biografier af foreningens medlemmer.

0 Kommentarer