Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:48 18.04.2023 Ritzau

Fængslet journalist har haft besøg af USA’s ambassadør

Fængslet journalist har haft besøg af USA’s ambassadør

Evgenia Novozhenina/Reuters/Ritzau Scanpix

For første gang har USA’s ambassadør i Rusland mandag fået adgang til journalist Evan Gershkovich i det fængsel i Moskva, hvor han tilbageholdes, efter at han blev anholdt i slutningen af marts.

”Han har det godt og holder sig oven vande,” skriver ambassadør Lynne Tracy i en kort udtalelse og gentager opfordringen til russiske myndigheder om at løslade ham omgående.

Ambassadørens besøg kommer, dagen inden der skal holdes et retsmøde i Gershkovichs appelsag om varetægtsfængsling af ham.

Journalisten, der arbejder for den amerikanske avis The Wall Street Journal, er blevet sigtet for spionage. Det er første gang siden 1986, at en amerikansk journalist er tilbageholdt i Rusland på anklager om spionage.

Den russiske sikkerhedstjeneste har udtalt, at Gershkovich ”blev taget på fersk gerning” i at indsamle oplysninger for USA om en virksomhed, der indgår i Ruslands ”militære forsvarskompleks” uden at fremlægge bevis for påstandene.

Gershkovich har erklæret sig ikke-skyldig i anklagerne. Hvis han kendes skyldig, risikerer han op mod 20 års fængsel.

Mandag udsendte USA og over 40 andre lande en fælles udtalelse, hvor de udtrykker deres dybe bekymring over den fortsatte tilbageholdelse af Wall Street Journal-korrespondenten.

Landene protesterer mod de russiske ”bestræbelser på at begrænse og intimidere medierne”. Udtalelsen skal efter planen læses højt af USA’s FN-ambassadør, Linda Thomas-Greenfield, i FN’s hovedkontor i New York senere mandag.

SENESTE NYT

Flere nyheder