Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:57 29.06.2023 Anna Sol Jørgensen

Fængslede journalister i Iran får frihedspris

De to iranske journalister Elahe Mohammadi og Niloofar Hamedi, der begge sidder fængslet i Iran, modtager den årlige pressefrihedspris fra organisationen World Association of News Publishers.

Begge kvindelige journalister har været fængslet, siden de sidste efterår dækkede sagen om den 22-årige Mahsa Amini, der døde efter at være blevet anholdt af Irans moralpoliti for ikke at bære sit tørklæde, som hun skulle.

”Det, de to kvinder gjorde, var helt nøjagtigt at passe deres arbejde som journalister. Det iranske folk vil ikke blive ved med at leve i en stat af benægtelse eller loyalitet overfor tyraner, og dem, der knægter basal menneskelig værdighed. Det kommer med en pris. En pris, der er for høj,” lød det fra Martha Ramos, direktør for World Editors Forum, da prisen blev overrakt.

”Den er blevet betalt af mere end 500 døde og titusinde arresterede siden september 2022. I dag bliver den betalt af Niloofar Hamedi og Elahe Mohammadi og op mod 60 af deres fængslede journalistkollegaer,” fortsatte hun.

30-årige Niloofar Hamedi blev anholdt den 22. september, da hun for den reformvenlige avis Shargh var en af de første til at berette om Mahsa Aminis død. En uge senere blev Elahe Mohammadi anholdt, da hun for avisen Hammihan, skulle dække begravelsen for den 22-årige kvinde.

SENESTE NYT

Flere nyheder