Fængselschef afviser EB-forside om sultestrejke

John Knudsen sultestrejker i fængslet, lød Ekstra Bladets forside fredag. Men personalet afviste samme dag, med Knudsens samtykke, historien blankt. "Vi havde torsdag ingen grund til at tro, at de oplysninger, vi bringer i avisen fredag, var forkerte," siger Poul Madsen.

John Knudsen sultestrejker i fængslet, lød Ekstra Bladets forside fredag. Men personalet afviste samme dag, med Knudsens samtykke, historien blankt. "Vi havde torsdag ingen grund til at tro, at de oplysninger, vi bringer i avisen fredag, var forkerte," siger Poul Madsen.

Den livstidsdømte John Knudsen sultestrejker i Anstalten i Herstedvester. Han er utilfreds med, at han ikke kan dyrke sex med sin kæreste i fængslet. Sådan var historien på forsiden af Ekstra Bladet fredag.

Men samme dag kunne Ekstrabladet.dk bringe historien "Fængselsinspektør: John spiser og får besøg". Her afviser fængselsinspektøren forsidehistorien blankt – med samtykke fra John Knudsen selv.

»Jeg kan med John Knudsens samtykke oplyse, at han ikke på noget tidspunkt har sultestrejket, og at han har haft et tocifret antal besøg med mulighed for uovervåget samvær med kæresten,« siger inspektør Hans Jørgen Engbo til Ekstrabladet.dk.

Ekstra Bladets kilde til fredagens forside er en anonym person tæt på den fængslede, lyder det. Kilden skulle have brevvekslet med John Knudsen, og citater fra brevene er med i fredagens Ekstra Bladet.

Avisen kontaktede også fængslets ledelse torsdag for at få en kommentar til fredagens forside. Her afviste viceinspektøren at udtale sig om den konkrete sag på grund af tavshedspligt.

Journalisten.dk bad sent fredag eftermiddag Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen om en kommentar. Han har ikke tid til et interview her mandag morgen, men har sendt et skriftligt svar.

'Vi havde torsdag ingen grund til at tro, at de oplysninger, vi bringer i avisen fredag, var forkerte. Fængselsledelsen ville nemlig hverken af- eller bekræfte vore oplysninger om John Knudsen, da vi talte med dem. Det ville de så til gengæld fredag, hvor det nu hedder, at John Knudsen aldrig har været i sultestrejke pga. manglende besøgstilladelser. Det var ellers John Knudsens egen opfattelse, og som han havde viderebragt til nære slægtninge i breve og som danner baggrund for vor historie fredag. Lørdag citerer vi i avisen fra brevene," skriver Poul Madsen og fortsætter:

"Da vi ikke kan få lov til at tale direkte med John Knudsen ved vi stadig ikke 100 procent, hvad der er op og ned i denne sag, men vi har naturligvis loyalt viderebragt den forklaring, som fængselsledelsen efter et døgn betænkningstid kommer med, og så den John Knudsen har givet i breve til nære pårørende," fortsætter Poul Madsen.

0 Kommentarer