Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:05 16.05.2022 Jakob Albrecht

Facebook-whistleblower nomineret til dansk frihedspris

Facebook-whistleblower nomineret til dansk frihedspris

Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Frances Haugen, der lækkede tusindvis af interne Facebook-dokumenter i 2021, er i dag i København, fordi hun er nomineret til den digitale frihedspris Libre-Prisen.

Prisen gives til en person, organisation eller virksomhed, som har gjort en særlig indsats for at fremme menneskerettigheder, frihed, demokrati, åbenhed og gennemsigtighed i den digitale tidsalder.

Amerikanske Frances Haugen er nomineret for at give et unikt indblik i den overvågning og påvirkning, som Facebook udsætter sine brugere for, og for at vise omverdenen, at Facebook tilsidesætter sin egen forskning, vel vidende at blandt andet Instagrams algoritmer giver unge psykiske problemer.

De andre nominerede er analysebureauet Analyse & Tal, aktivist og forsker Telli Betül Karacan og Institut for Menneskerettigheder.

Libre-Prisen er stiftet af folketingsmedlem Lisbeth Bech-Nielsen (SF) og chefredaktør på Techmediet Radar Peter Christian Bech-Nielsen. Prisen er tidligere gået til Politiken-journalist Jakob Sorgenfri Kjær og EU-kommissær Margrethe Vestager.

Uddelingen finder sted på Klub, Linnésgade 25 i København i dag.

SENESTE NYT

Flere nyheder