Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:59 23.08.2021 Thomas Møller Larsen

Facebook udgiver skrinlagt rapport efter kritik

Efter kritik har Facebook i weekenden udgivet en rapport, der viser det sociale medies evne til at sprede vaccineskepsis og misinformation.

Historien startede i sidste uge, da teknologigiganten – for første gang – udgav en rapport, der tegnede et overblik over platformens mest populære indhold. Rapporten drejede sig om andet kvartal og fremstillede i store træk Facebook som en platform for ukontroversielt indhold.

Men Facebook havde også en rapport klar for første kvartal, som virksomheden i første omgang ikke udgav. Nu er rapporten ude, efter kritik – og efter en historie fredag hos The New York Times om, hvordan rapporten blev tilbageholdt af frygt for dårlig omtale.

Den netop udgivne rapport drejer sig om det mest populære Facebook-indhold i USA i første kvartal. Og den tegner – ifølge flere medier og Facebook selv – et andet billede end rapporten fra andet kvartal.

”Det er ikke strålende, men vi prøver at gøre fremskridt,” skriver Facebook-talsmand Andy Stone på Twitter om rapporten.

 

Ifølge rapporten handler det mest sete link i USA i første kvartal om en læge, der døde efter at have modtaget en corona-vaccine.

Godt 54 millioner Facebook-brugere i USA så linket til artiklen, som var publiceret af Chicago Tribune. Linket blev delt vidt og bredt af vaccine-skeptiske aktører, og kommentarsporet var præget af vaccine-skeptiske kommentarer. Det oplyser The New York Times.

Den netop udgivne rapport viser også, at en Facebook-side for The Epoch Times – et medie, der er kendt for at sprede konspirationsteorier – var den 19. mest besøgte side på Facebook i USA i første kvartal.

De to rapporter skal ses i det lys, at Facebook har fået kritik i USA for at være platform for misinformation, og for at være for lidt transparent. Facebook er enig i udfordringen. Sidste uge  oplyste virksomheden at have fjernet 20 millioner opslag med corona-relateret misinformation på Facebook og Instagram, siden coronaen brød ud.

SENESTE NYT

Flere nyheder