Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:07 14.12.2022 Anna Sol Jørgensen

Facebook-selskab sagsøgt for milliarder for at sprede had under borgerkrig

Facebook-selskab sagsøgt for milliarder for at sprede had under borgerkrig

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Facebooks moderselskab, Meta, bliver sagsøgt for intet mindre end 1,6 milliarder euro – svarende til knap 12 milliarder danske kroner – for at være med til at sprede had og vold under borgerkrigen i Etiopien.

Det skriver BBC.

Sagsøgerne mener, at Facebooks algoritme har hjulpet til at sprede opslag med opfordringer om had og vold under krigen, der har været sat på pause med en fredsaftale, der blev indgået i sidste måned.

En af dem, der står bag søgsmålet, er Abrham Maereg. Han er søn af en akademiker i Etiopien, der blev dræbt af skud efter at være blevet angrebet i Facebook-opslag, hvor der var identificerbare oplysninger om hans far. Enkelte opslag med de oplysninger er blevet slettet, mens andre ifølge BBC stadig ligger tilgængelige på platformen.

”Hvis Facebook bare havde stoppet spredningen af det had og modereret opslagene ordentligt, ville min far stadig være i live,” siger Abrham Maereg til BBC.

Han kritiserer samtidig Facebook for ikke at have nok moderation på de store afrikanske sprog.

Meta oplyser i et svar til BBC, at hadtale og opfordringer til vold er imod retningslinjerne for platformen, og at sikkerhedsarbejdet i Etiopien er hjulpet på vej af feedback fra ngo’er og internationale institutioner.

”Vi ansætter medarbejdere med lokal viden og ekspertise og fortsætter med at udvikle vores evner til at opdage krænkende indhold på de mest udbredte sprog i landet, herunder amharisk, oromo, somali og tigrinja,” oplyser talsmanden.

Derudover arbejder Facebook med at reducere opslags spredning og udvide retningslinjer om vold og opfordring til vold, lyder det.

SENESTE NYT

Flere nyheder