Facebook i formandsopgør

Fire journalister bruger Facebook og weblogs for at komme ind i bestyrelsen i københavnerkredsen. Målet er at vælte formanden.

Fire journalister bruger Facebook og weblogs for at komme ind i bestyrelsen i københavnerkredsen. Målet er at vælte formanden.

Der er 11 dage til generalforsamlingen i Kreds 1. Men kampen om at få en plads i bestyrelsen er allerede gået i gang. Og en gruppe på fire journalister har taget utraditionelle midler i brug.

I en invitation på Facebook skriver Kenni Leth (Ritzau), Maria Dalby (Altinget), Morten Terp (Teknisk Landsforbund) og Pernille Mac Dalland (Politiken), at de ønsker mere liv i københavnerkredsen, der er den største af DJs kredse.

"I dag ved de færreste, hvad Kreds 1 laver eller kan byde på."

Blandt de fire stiller Pernille Mac Dalland op til formandsposten mod den nuværende kredsformand Morten Friis Jørgensen.

En af gruppens medlemmer, Morten Terp, siger til Journailsten.dk, at gruppen har valgt at bruge Facebook, fordi det er en nem måde at henvende sig til mange journalister.

"Ja, det er jo meget revolutionerende," siger Morten Terp med et smil og tilføjer:

"Vi ved, at mange af kredsens medlemmer er derinde, og vi håber på en dominoeffekt, hvor folk måske videresender vores besked til andre i kredsen."

Med 7.000 medlemmer vil det koste omkring 30.000 kroner at sende et brev ud til alle medlemmer, og det er for dyrt, siger Morten Terp. Gruppen bruger derfor Facebook og har oprettet en blog, hvor de præsenterer deres synspunkter. Begge dele er gratis.

"Vi havde behov for en platform, hvor vi kunne fremlægge vores holdninger. En blog er ligesom en hjemmeside light. Det tager kun fem minutter at oprette."

Ifølge Morten Terp har de 400 Facebook-hilsener givet 20 tilsagn fra medlemmer, der vil komme til generalforsamlingen på Borups Højskole i København den 9. marts. 70 har meddelt, at de måske kommer, og 120 har sagt nej tak.

Læs også: Kredsformand satser på Toyota '88

 

1 Kommentar

Hanne Bros
28. FEBRUAR 2008
kreds 1

Dejligt at der sker noget i kreds 1.

Jeg kommer ihvertfald og stemmer på firebanden.

 

med venlig hilsen Hanne Bros, Meinung Media