Facebook følger Twitter: Snart kan man slå politiske reklamer fra

Facebook-boss Mark Zuckerberg lover i et indlæg i US Today, at amerikanske brugere nu vil kunne slukke for politiske reklamer på det sociale medie frem mod det amerikanske valg. Fra efteråret bliver det også muligt i andre lande

Sidste efterår annoncerede Twitter, at man vil bandlyse politiske reklamer på det sociale medie. Og nu følger Facebook trop.

I et indlæg i det amerikanske medie US Today skriver Facebooks chef, Mark Zuckerberg, at amerikanske facebookbrugere frem mod præsidentvalget i efteråret vil kunne slå politiske reklamer fra via indstillingerne på det sociale medie.

”Til de af jer, som allerede har besluttet jer og bare gerne vil have valget overstået; vi hører jer – derfor introducerer vi også muligheden for at slå politiske reklamer fra,” skriver Mark Zuckerberg i sit indlæg.

Udrulningen af den nye mulighed begynder allerede i dag i USA. Og senere på året vil Facebook også tilbyde muligheden til facebookbrugere i andre lande.

Indlægget kommer, efter at Facebook den seneste tid har fået hård kritik for at tillade reklamer fra politikere, der indeholder falske informationer.

I maj lod Facebook en række indlæg fra Donald Trump stå på det sociale medie, selv om Twitter havde mærket samme indlæg, der handlede om brevstemmer, som ’vildledende’, da de var i strid med fakta.

Kort efter skred Twitter igen ind over for den amerikanske præsident, da han tweetede om urolighederne i Minneapolis.

”Dette tweet overtræder Twitter-reglerne om forherligelse af vold,” skrev Twitter under præsidentens tweet, hvor det samtidig blev understreget, at det er i offentlighedens interesse, at det fortsat er tilgængeligt.

0 Kommentarer

Læs også

Twitter: Trump forherliger vold

Twitter: Trump forherliger vold

29. MAJ 2020
Thorning skal være overdommer for Facebook: ”Vi kan ikke se på alle sager”

Thorning skal være overdommer for Facebook: ”Vi kan ikke se på alle sager”

11. MAJ 2020