Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:40 17.03.2022 Ritzau

Facebook fjerner misvisende opslag fra russiske ambassader om bombet børnehospital

Facebook har onsdag fjernet et identisk opslag fra adskillige russiske ambassaders profiler, fordi det brød selskabets regler for misinformation.

Det oplyser en talsmand for selskabet.

I opslaget, der blandt andet blev delt på Facebook-siden for den russiske ambassade i Danmark, stod der, at det ikke passer, at Rusland for nylig skulle have bombet et børnehospital i Ukraine.

Mindst tre personer – heriblandt et barn – blev angiveligt dræbt 9. marts, da et russisk luftangreb ramte et fødsels- og børnehospital i byen Mariupol. Det har Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, tidligere oplyst.

Rusland har flere gange ændret forklaring omkring bombeangrebet.

Facebook har også fjernet opslaget fra profilerne for Ruslands ambassader i Costa Rica, Grækenland, Island, Jamaica, Japan, Mexico, Tunesien og Storbritannien.

Ingen af ambassaderne har kommenteret hændelsen.

Selv om Facebook har fjernet opslaget fra de mange ambassader, så cirkulerer det stadig på mindst 18 russiske ambassader eller ministeriers sider på Twitter, Facebook og beskedtjenesten Telegram.

Det viser en optælling fra overvågningsorganet FakeReporter.

Twitter og Telegram har endnu ikke kommenteret historien.

Ifølge talsmanden fra Meta, der ejer Facebook, blev opslaget fra de russiske ambassader fjernet, efter at nyhedsbureauet Reuters henvendte sig til selskabet for at spørge ind til historien.

SENESTE NYT

Flere nyheder